بازگشت   نودهشتیا > درسی و دانشجویی > علم و دانش > علوم پایه > شیمی

 
 تبلیغات 
عصر پادشاهان
ارسال موضوع جدید  پاسخ
 
ابزارهای موضوع جستجو در موضوع نحوه نمایش
قدیمی ۵ شهريور ۱۳۹۱, ۱۲:۳۷ قبل از ظهر   #1 (لینک مستقیم)
کاربر فعال درسی و دانشجویی
 
shahrzad1369 آواتار ها
 
پست معمولی  +1 امتیاز     
پیش فرض امولسیون چیست؟

نامیزه یا امولسیون (به انگلیسی: emulsion) محلولی است که در آن قطرههای ریز یک مایع (مانند روغن) در مایعی دیگر (مانند آب) بیآنکه با یکدیگر درآمیزند، پراکنده است .
به عبارت دیگر تجمیع مایع با مایع را در صورتی که دو مایع در هم حل نشوند و به حال تعلیق در آیند امولسیون میگویند.بیشتر امولسیونها ترکیب آب و روغن هستند.







امولسیون ها دارای دو فاز جدا و پیوسته می باشند که به مرز بین سطوح، لایه رابط می گویند.
امولسیون کننده ماده ای است که با افزایش انرژی جنبشی سیال، امولسیون را پایدار می کند









اگه هیچ وقت بعد از هر لبخندی
خدا رو شکر نمی کنی؛

حقی نداری بعد از هر اشکی
اونو سرزنش کنی!

"خدایا شکرت"



ویرایش توسط shahrzad1369 : ۵ شهريور ۱۳۹۱ در ساعت ۱۲:۴۱ قبل از ظهر
shahrzad1369 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :

تبلیغات

دانلود

قدیمی ۵ شهريور ۱۳۹۱, ۱۲:۴۲ قبل از ظهر   #2 (لینک مستقیم)
کاربر فعال درسی و دانشجویی
 
shahrzad1369 آواتار ها
 
پست معمولی  +1 امتیاز     
پیش فرض

امولسيون مخلوطي از دو مايع است که در حالت معمولي با يکديگر ترکيب نمي شوند؛ همانند آب و روغن هنگامي که مخلوط به شدت تکان داده مي شود يا به هم زده مي شود، دو مايع به طور موقت يک امولسيون تشکيل مي دهند. اما تقريباً در زمان نسبتاً کوتاهي دو ماده به صورت دو لايه ي مجزا از هم ديگر جدا مي شوند. يک امولسيون دائمي مي تواند بوسيله ي اضافه کردن يک ماده ي سوم به مخلوط که امولسيفا پريا عامل امولسيون کننده نام دارد ، ساخته شود. اگر صابون يا يک شوينده به عنوان عامل امولسيون کننده به آب و روغن اضافه شود، آن ها يک امولسيون دائمي تشکيل مي دهند. شير يک امولسيون دائمي از چربي شير در آب مي باشد که در آن يک پروتئين نقش عامل امولسيون کننده را دارد ( Caseien) . يک امولسيون يک کلوئيد است.
از امولسيون ها به طور گسترده در داروها و لوازم آرايشي بهداشتي در توليد مسکن ها ، پمادها و کرم ها استفاده مي شود ، هم چنين از آن ها در بسياري از فرآيندهاي توليدي به خصوص در توليد منسوجات ، کاغذ و محصولات چرمي استفاده مي شود.
shahrzad1369 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
قدیمی ۵ شهريور ۱۳۹۱, ۱۲:۴۳ قبل از ظهر   #3 (لینک مستقیم)
کاربر فعال درسی و دانشجویی
 
shahrzad1369 آواتار ها
 
پست معمولی  +1 امتیاز     
پیش فرض

تفاوت بین محلول کلوئیدی و محلول امولسیون

امولسیون (و همینطور
سوسپانسیون) ، زیر مجموعهای از محلول کلوئیدی به حساب میآیند. تنها تفاوت اساسی که میتوان قائل شد، در اندازه ذرات محلول امولسیون و محلول کلوئیدی است. بطوری که اندازه ذرات محلول سوسپانسیون و امولسیون بزرگتر از محلول کلوئیدی است و محلول کلوئیدی نیز دارای ذرات بزرگتر از محلولهای حقیقی است. اندازه ذرات محلول امولسیون در حدود 10-3میلیمتر است، در حالی که اندازه ذرات محلول کلوئیدی در حدود 10-6میلیمتر است.

تفاوت محلول امولسیون با محلول حقیقی


در محلولهای کلوئیدی و امولسیون (و سوسپانسیون) ، مسیر نور مشخص است و نور در آن منعکس و پراکنده میشود، ولی در محلول حقیقی مسیر نور مشخص نیست. یعنی عبور نور بدون انتشار صورت میگیرد و ذرات کلوئیدی برخلاف محلول حقیقی قابلیت دیالیز ندارند، یعنی از غشاء نیم تراوا عبور نمیکنند. بنابراین از روش دیالیز برای جدا کردن اجسام این دو دسته استفاده میکنند.



نمونهای از یک امولسیون حیاتی


مانند انحلال ، حالت کلوئیدی منحصر به دو فاز جامد و مایع نیست، بلکه سایر
حالات ماده هم میتواند دو به دو چنین حالتی را بوجود آورد که هر کدام به اسمی بین عامه مشهور شده است. چنانکه کف ، حالت کلوئیدی حباب هوا در مایع است و مه و ابر ، تفوق مایع در گاز است و شیر معمولی ، مخلوط دو مایع میباشد که همان امولسیون است.

تفاوت بین امولسیون ، لخته شدن و ژل

همانطور که گفته شد، به پخش و پراکندگی مایع در مایع دیگر ، امولسیون گفته میشود که بطور کلی آنها را به دو دسته متمایز تقسیم میکنند: سیستم آب در روغن و سیستم روغن در آب. اما ممکن است که فاز و محیط پخش ، یک جامد ، و ذرات پخش شونده ، یک مایع باشد. در این صورت یک ژل بدست میآید که مانند کلوئیدها و امولسیون سیلان ندارد. به عبارت دیگر ، به هم چسبیدن ذرات کلوئید را به یکدیگر و ته نشین شدن آنها را به صورت ذرات بزرگتر ، لخته شدن میگویند و اگر به صورت توده نیمه جامد تبدیل شوند، آن را ژله شدن مینامند
shahrzad1369 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته
نحوه نمایش

UP/Down مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are غیر فعال
Pingbacks are غیر فعال
Refbacks are غیر فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
دوست پسر چیست؟ دوست دختر چیست؟ -ava- مطالب جالب و خواندنی 29 ۹ تير ۱۳۹۱ ۱۲:۳۹ قبل از ظهر
پدستال چیست و دلایل استفاده از آن چیست؟ رهگذر13 معماری و عمران 1 ۲ تير ۱۳۹۱ ۱۲:۵۴ بعد از ظهر
امولسیون های غذایی ~anahita~ پاورپوینت 0 ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۱۱ قبل از ظهر
نانو امولسیون و پزشکی tabaloga_ra شیمی 0 ۵ مرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۷ قبل از ظهر
علم چیست؟ فلسفه چیست؟ | دکترعبدالکریم سروش | دانلود mahdiyeh فلسفه و منطق 0 ۳ مهر ۱۳۸۹ ۱۰:۴۶ قبل از ظهر


 

اکنون ساعت ۱۰:۴۰ بعد از ظهر برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4.5 می باشد.

استفاده از مطالب اين سايت به هر نحو ، منوط به قرار دادن نام و لینک نودهشتیا به صورت مستقیم (http://www.forum.98ia.com) می باشد .

تاپیک های پیشنهادی : با انجمن مشکل دارید؟ - اطلاعیه ها و اخبار سایت - قوانین انجمن

خاطره نویسی  - خلاصه رمان - یادداشت های تلخ نویس - دانلود کتاب و رمان

- تماس با ما - گروهها - فال حافظ - بایگانی - بالا