بازگشت   نودهشتیا > عمومی > سرگرمی > تغذیه و خواص مواد غذایی

 
 تبلیغات 
عصر پادشاهان
ارسال موضوع جدید  پاسخ
 
ابزارهای موضوع جستجو در موضوع نحوه نمایش
قدیمی ۴ ارديبهشت ۱۳۸۹, ۱۰:۱۵ بعد از ظهر   #1 (لینک مستقیم)
کاربر فعال گفتگوی آزاد
 
golyas.com آواتار ها
 
بدون امتیاز  0 امتیاز     
Post شما سرد مزاج هستید یا گرم مزاج

بسمه تعالی

مقدماتی و البته کارامدترین مرحله طبابت که به طب سینا هم گاهی نام برده شده ، همین طریقه شناخت مزاج میباشد.
شاید گاهی این روش، روش پیش پا افتاده و البته بدور از علوم روز شناخته میشده ، ولی تجربیات و البته تحقیقات نشان داده بهترین روش درمان اکثر بیماریهای روز به همین روش امکان پذیر است که مسلما این راه بدور از مخارج سنگین ودرد وبستری شدن است.
در این روش که طب اسلامی هم بدان اشاره دارد طبیعت غذایی انسان شناخته شده و غذاهای موافق آن تجویز میشود . بر فرض مثال اگر شخص سرد مزاج است باید از غذاهای سرد خوداری کند که البته عمده غذاهای امروزی سرد میباشند . مانند برنج ،ماست ،گوشتهای سفید ،سبزیجات و...این شخص باید غذا های گرم استفاده کند تا حالت طبیعت سلامتی او متعادل گردد.
وشخصی که گرم مزاج میباشد باید غذاهای سرد استفاده کند واز غذاهای گرم اجتناب کند مثل خرما ،کشمش ،موز ،گوشت شتر، و.....
به هر حال انسان هم خودش میتواند بادر نظر گرفتن طبیعت غذایی خود خیلی از مشکلات خودش را حل کند از جمله عوارض ندانستن و رعایت نکردن طبیعت مزاجی مشکل روحیات ،مخصوصا در افراد سرد مزاج ، مشکلات پوستی و...
میباشد.
موفق باشید
golyas.com آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :

تبلیغات

دانلود

قدیمی ۳ آبان ۱۳۸۹, ۰۴:۰۱ بعد از ظهر   #2 (لینک مستقیم)
Banned
 
هانی عسل آواتار ها
 
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض خلط و مزاج در طب سنتی

خلط ماده ای است مرطوب روان که از غذاها در مرحله نخستین هضم بوجود می آید و بچهار نوع تقسیم یم شود، خلط خونی، خلط بلغمی، خلط صفراوی زرد و صفراوی سیاه و خلط سودائی.

پاولف فیزیولوژیست مشهور روسی در انسان چهار نوع خلط یافته است که دقیقاً با اخلاط چهارگانه بالا مطابفت دارد.

بعقدیه او تحریک ضعیف و منع ضعیف بیان کننده نوع سوداوی ضعیف است تحریک قوی و منع ضعیف، نشان دهنده نوع آتشی مزاج صفراوی است.

تحریک قوی همراه با منع قوی بیانگر نوع آرم بلغمی و زنده دل دموی، بر حسب میزان قابلیت تحریک آنها است.

با توجه به اینکه چهار نوع خلط پیشنهادی پاولف با اخلاط اربعه مطابقت دارد می توان امیدوار بود که علم در آینده بتواند، رطوبت، خشکی، گرمی و سردی بدن را اندازه گیری نماید.

مزاج

مزاج کیفیتی است که از واکنش متقابل اجزای ریز مواد متضادبوجود می آید در این واکنشهای متقابل بخش زیادی از یک یا چند ماده با بخش زیادی از ماده یا مواد متخالف با هم می آمیزند (بر هم تأثیر می کنند) از این آمیزش و تأثیر، کیفیت مشابهی حاصل می شود که آن را مزاج نامیده اند.

میتوان چنین گفت که مزاج عبارت است از:

تأثیر متقابل اثر متضاد عناصر چهارگانه و یا بعبارت دیگر مزاج حالت فعالیت کل بدن یا اجزاء بدن است، چنانچه گرمی را می توان حالت تجمع انرژی و سردی را حالت کم شدن و تفریق انرژی و رطبت و خشکی را بیان کننده حالاتی از ماده دانست.

گرمی و سردی مزاج از اصول علمی برخوردار است برای رشون شدن موضوع بشرح زیر می پردازیم.

از اول قرن بیستم پزشکان و دانشمندان اروپا دو موضوع را در دانش پزشکی مورد توجه کامل قرار دادند و بتدریج که مطالعات و آزمایشات علمی درباره آن پیشرفت کرد، اهمیت آن روز افزون گردید یکی از آن دو سلسله اعمال نباتی (سیستم نور و ژتاتیف) و دیگری غدد مترشحه داخلی است که موضوع علم (آندوکرینولوژی) را تشکیل می دهد، کلیه اعمال حیاتی و هر گونه فعل و انفعالات شیمایی بدن تحت نظر مستقیم این دو دستگاه انجام می گردد و هر اختلالی که در کار اعضاء و اجزاء تخلیه بدن بروز کند، دخالت مستقیم این دو دستگاه در آن محرز است و چون خود این دو دستگاه با هم ارتباط بسیار نزدیک دارند و از لحاظ علمی لازم و ملزوم یکدیگرند بطوریکه می توان گفت یک دستگاه می شوند، لذا امروز آنها را مجموعاً بنام سیستم نرواندوکرین؛، می نامند.

اعضاء و اجزاء مختلف این دستگاه بزرگ ارمونهای متعددی ترشح می کنند و اعمال مختلف اعضاء بدن تحت عمل این ارمونها انجام می گردد، بروز هر عمل حیاتی مربوط بیک سلسله اعمال شیمایی است و کلیه اعمال حیاتی انجام شده در بدن تولید حرارت می کند و هر چه فعل و انفعالات شیمایی انجام شده در بدن سریعتر و تندتر انجام شود حرارت بیشتری تولید می شود و تمام این واکنشها مربوط به فعالیت غدد مترشحه داخلی است و مقدار حرارت ایجاد شده با تعیین متابولیسم بازال انجام می شود در بین همه غدد داخلی، غده تیروئید بیش از همه در بالا بردن متابولیسم بازال (سوخت و ساز بدن) فعال است، بطوریکه هر چه فعالیت غده تیروئید بیشتر باشد متابولیسم بازال بیشتر است.

اگر چند نفر هم سن و هم جنس را انتخاب کنیم و متابولیسم بازال آنها را در نظر بگیریم مشاهده می شود که نسبت بالا یا پایین بودن متابولیسم بازال در آنها یکسان نیست و در عده ای بالا، و در تعدادی کم و در افرادی بطور متوسط معتدل می باشد، می توان گفت که با هم فرق دارد، گر چه همه آنها یکسان از نظر سن و جنس بوده باشند.

دسته ای که فعالیت غده تیروئید در آنها معتدل است حکمای قدیم آنها را دارای مزاج معتدل می نامند، در دسته ای که فعالیت غده بیش از حد طبیعی است ، قدما آنها را گرم مزاج می نامند.

در دسته ای که فعالیت غده تیروئید کمتر از طبیعی بوده است، اینها را سرد مزاج گفته اند:

اینجا معلوم می شود که نظریه گرمی و سردی مزاج تا چه اندازه اصالت علمی متین و محکم دارد.

اکنون می توان گفت هر ماده ای که از خارج وارد بدن می شود چه داروئی باشد و چه غذایی در غدد مترشحه داخلی منجمله روی غده تیروئید اثر خواهد کرد لذا متابولیسم بازال بالا یا پایین خواهد رفت. که نتیجۀ آن ایجاد حرارت یا برودت خواهد شد و قدما هر ماده ای که متابولیسم را بالا برد، گرم و هر ماده ایکه آنرا بحد اعتدال وا دارد معتدل می گوید، در این صورت کلم و کدو و خیار و کاهو که در طبیعت قدیم سرد می باشند متابولیسم بازال را پایین می آورند و تره و شنبلیله که هر کدام بعقیده دانشمندان قدیم گرم محسوب شده اند، متابولیسم بازال را بالا می برند.

با این توجه مبحث گرمی و سردی دارای اهمیت علمی بوده و از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.

مزاج اندامها

هر اندامی دارای اعتدال مزاج ویژه خود می باشد و از لحاظ مزاج با اندام دیگر متفاوت است مثلاً مزاج استخوان وقتی معتدل است که خشکی آن بیشتر باشد ، مغز آدمی موقعی معتدل است که رطوبت زیاد داشته باشد، قلب موقعی در حد اعتدال است که از حرارت ویژه ای برخوردار بوده باشد و اعصاب وقتی در حد اعتدالند که از سردی مخصوص خود بهره مند شده باشند.

خداوند متعال هر اندام و هر جانواری را مزاجی بخشیده است که به آن سزاوار است و این مزاج با توان و تحمل وی سازگار و باحوال و کردارش متناسب است و مزاج انسان در آفرینش متناسب با نیروی او متناسب با کنش و واکنشهای اوست و بهر اندامی نیروئی داده است که شایسته آن است برخی از اندامها را گرم، عده ای را سرد، تعدادی را خشک و دسته ای را مرطوب آفریده است.

اندامهائیکه دارای مزاج گرمند به ترتیب اولویت بررسی می شود.

1- گرمترین اندامهای آدمی روان است و نیز دل که خواستگاه روان است.

2- خون که گرم است.

3- کبد که شبیه خون لخته شده است.

4- گوشت که پس از جگر از لحاظ گرمی قرار دارد.

5- ماهیچه ها که پس از گوشت قرار دارند.

6- کبد و کلیه هاريال رگهای ضربان دار، رگهای بدون ضربان.

اندامهای دارای مزاج سرد بترتیب اهمیت:

بلغم، پیه، چربی، مو، استخوان، غضروف، زردپی ها، غشاء(شامه) عصب، نخاع، مغز، پوست.

اندامهای دارای مزاج مرطوب

بلغم، خون، چربی، پیه، مغز، نخاع، گوشت، پستان، بیضه ها، ریه ها، جگر، طحال، کلیه ها، ماهیچه ها، پوست.

بعضی از اعضاء فوق دارای مزاجی سد و مرطوب می باشند که در هر دو دسته نام برده شده اند.

اندامهای دارای مزاج خشک:

1- مو، استخوان، غضروف ها، زردپی ها، شامه، شریانها، وریدها، عصب حرکتی، که سرد و تر و خشک تر از حد اعتدال است.

مزاج در مرحله عمر

خردسالان از روز تولد تا دوران جوانی از نظر مزاج بگرمی نزدیکترند و در حد اعتدال گرمی اند و از نظر رطوبت مزاج پا را فراتر نهاده اند.

اعتدال مزاج نوجوانان بیشتر از اعتدال خردسالان است ولی جوان در مقایسه با خردسالان خشک مزاج تر و در مقایسه با پیران و نوپیران گرم مزاج تر است . تن نوپیران و پیران سرد است (در حد اعتدال).

نشانه های زیر راهنمای حالات مزاجی است:

اگر ماهیچه ها زیاد باشند دلیل بر وجود رطوبت و گرمی است و گواه استواری و استحکام است اگر گوشت کم باشد و چربی هم نداشته باشد (لاغری) نشان دهنده گرمی و خشکی است. لیکن چربی و پیه همیشه نشانه سردی هستند.

اگر همراه چربی پیه زیاد باشد و عروق تنگ باشد یعنی برجستگی عروق در کار نباشد و شخص در هنگام کم غذایی به لاغری گراید و حرارت غریزی او کم شود، دلیل بر مزاج طبیعی و سرشتی است.

کمی چربی و پیه دلالت بر حرارت دارد، زیرا ماده چربی و پیه زاده چربی خون است که سردی آنرا بند آورده است، از این رو است که چربی کبد کم و روده ها زیاد است.

تن پرگوشت و کم چربی و کم پیه دلیل بر وجود رطوبت زیاد از حد است اگر بدنی پرگوشت و پرچربی و پر پیه باشد که از حد معمولی زیادی کرده باشد دلیل بر رطوبت و سردی بیش از اندازه است و چنین بدنی سرد و تر مزاج است، بدن خنک و بدن سرد مزاجان از لحاظ سستی و تنبلی در درجه اول است و بعد از آن بدنهای گرم و خشک.

بطور خلاصه می توان گفت که:

در چاقان با گوشت زیاد، مزاج گرم و تر است، در چاقان (چاقها) با چربی زیاد ، مزاج سرد و تر است در لاغران کم گوشت، مزاج سرد و تر و در لاغران کم چربی مزاج گرم و خشک است.

اگر گرمی و خشکی با هم جمع گردند موی در رستن سریع تر و کلفت تر خواهد شد کم شدن رشد مو یا توقف آن دلیل بر دو حالت است اول آنکه خون در محل رستنگاه (محل رویش خود) کم می شود که در این حال مزاج بسیار تر است رنگ موی اگر سیاه باشد دلیل گرمی مزاج است موی مایل به زرد دلیل سرد مزاجی است موی طلائی و سرخ دلیل بر اعتدال مزاج است موی سفید دلیل بر رطوبت و سردی است همچنانکه در پیران صادق است و یا دلیل بر خشکی شدید است.

بیماریهای خشک کننده می توانند موی را سفید کنند بعقیده ارسطو سفید شدن موی دلیل بر وجود بلغم است اما باید دانست که تغییرات آب و هوا در شکل و مقدار مو مؤثر است از این رو دلیل کاملی وجود ندارد که سفید یا کم بود و یا زیادی موی دلیلی بر مزاج مخصوص باشد.

پوست نیز می تواند صاحب خود را از نظر مزاجی معرفی نماید بدین طریق که ـ سفید بودن پوست دلیل بر کمبود خون و همراه با سردی مزاج است اگر سردمزاجی نباشد کمبود یا نبودن خون همراه گرمی و خلط صفراوی است که بر اثر آن رنگ پوست زرد می گردد.

سرخی زیاد پوست دلیل بر وجود خون زیاد و راهنمای گرمی مزاج خیلی زیاد باشد دلیل بروجود صفراست.

پژمردگی رنگ پوست و از زردی به سیاهی زدن آن، نشانه این است که سردی شدید، خون را کم کرده است.

رنگ پوست اسمر (سیاهی که بزردی می زند) پوست را بسوی گرمی راهنمایی می کند.

پوست دارای رنگ بادمجانی دلیل بر سرد مزاجی است و نیز خشک مزاجی زیرا این رنگ نتیجه سودای خالص است. زنگ گچی، مزاج سرد را می رساند رنگ بلغمی و سردی دلیل بر سردی و تر مزاجی است که با کمی سودا مخلوط است رنگ عاجی دلیل بر آنست که سرد مزاجی ناشی از باغم است.

قوای نفسانی نیز می تواند راهنمای مزاج انسانی باشد از این رو:

خشمناکی زیاد بیتابی، آشفتگی، زرنگی، زودفهمی، اقدام سریع، بیشرمی، سنگدلی، چالاکی، خلق مردانه و غیرو دلیل بر گرم مزاجی است و حالات عکس آن دلیل بر سرد مزاجی است.

پایداری در خشم، در آشتی، خیالپردازی، تودار بودن و نظای رآن نشانه خشک مزاجی است، تأثیرپذیری زودگذر دلیل بر گرم مزاجی است. گرم مزاجها در خواب می بینند که در آتش می سوند و یا آفتاب زده می شوند سرد مزاجها در خواب می بینند که رنج می بینند و یا در آب سرد غوطه ورند کسی که خلط زیاد دارد خواب همجنس آنرا می بیند.

علائم ازدیاد یا چیره شدن یکی از اخلاط چهارگانه و در مان آن

چون پایه و اساس این کتاب بر روی حالات چهارگانه مزاجها قرار دارد و معالجه و طبابت از روی علائم و نشانه های موجود رد بدن بیمار شروع می شود لذا باید دقیقاً مزاج یا حالات کنونی هر بیمار مورد معالجه بخوبی تعیین گردد و بررسی شود که حال او با کدام یک از اخلاط چهارگانه 0خون، صفرا، سودا، بلغم) مطابقت دارد و کدام خلط در بدن بیمار پیدا شده است که زیادی آن باعث بیماری و ناتوان گشته است، از این رو در اول کتاب برای روشن شدن مطلب مکرر نام مزاج و اخلاط برده شده است.

متذکر شویم که چون غذاهای وارد شده در بدن باعث پیدایش اخلاط مربوطه خواهد شد و امتلاء و پر شدن آوندهای بدن از شیره غذاها مزاج یک فرد را تعیین می نمایند از این روز شناختن غذاها هم اهمیت فراوانی در ایجاد و پیدایش بیماری خواهد داشت و ازدیاد هر مواد خورده شده ای در بدن ایجاد همانگونه واکنشی را خواهد کرد که مربوط باوست.

با این تعریف معلوم یم شود که پیدایش حالات چهارگانه کاملاً مربوط به مواد غذایی وارد شده در بدن است.

این روشنگری بما اجازه می دهد که با تغییر مواد غذایی بتوانیم بیشتر بیماریها را تغییر یا بهبودی بخشیم و با دادن غذا یا مواد ضد حالت بیماری وضع مرض و بیماری او بحالت طبیعی برخواهد گشت.

بنظر می رسد که با تغییر دادن حالت خلط بیمار و عوض کردن محیط داخلی بدن (پ، اچ) می توان در زندگی میکروبها، انگلها و جرم های بیماریزا دخالت کرده آنها را از سیر خود بازداشت مثلاً جرم بیماریزائی که قبلاً در محیط قلیایی زندگی می کرده با برگشت محیط زندگی او بوضع ضد آن (محیط اسیدی) بعلت عدم ناسازگاری با محیط فعلی، زندگی را از دست خواهد داد یا لااقل در پیشرفت آن رکودی حاصل خواهد شد و این عملاً در معالجه گیاه درمانی به تجربه رسیده است.

عوض کردن محیط داخلی بدن برای ادامه یک خلط و یا ژرم بیماریزا بهترین راه مبارزه در پیشرفت بسوی سلامتی است. یا بهتر بگوییم تغییر ناگهانی حالت بدن از خلطی به خلط دیگر و از محیطی به محیط دیگر مثلاً سردی را به گرمی مبدل کردن و یا عکس آن، بهترین راه مبارزه و بهترین مانع برای پیشرفت حالت ژرمهای بیماریزا است.

برای مثال:

بیماری مبتلا به سنگ ادراری تناسلی مراجعه می نماید، با بررسی مزاج و محیط داخلی او از روی علائم ظاهری و معاینان کلینیکی معلوم می شود که او صاحل کدام یک از اخلاط چهارگانه است و کدام خلط در بدن او غلبه کرده که منجر به ایجاد رسوبات ادراری تناسلی شده است با عوض کردن آن خلط بیمرایزا بوسیله موادی ضد آن رسوبات حاصله از بین خواهد رفت مثل آبی که یخ بسته باشد و آنرا در محیط گرم قرار دهند و بهمین طریق املاح پیدا شده در آوندهای بدن آدمی تغییر کده بهبودی یا بیماری پیدا می شود.

طب گیاه در مانی بقدری تابع غذاها و محیط داخلی بدن است که با گفتن قارادهان ترش و با بردن نام شیرینی، ذائقه شیرین خواهد شد.
هانی عسل آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
قدیمی ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰, ۱۲:۲۶ بعد از ظهر   #3 (لینک مستقیم)
کاربر حرفه ای
 
bahooneh10 آواتار ها
 
bahooneh10 به Yahoo ارسال پیام
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض مزاج شناسی در طب سنتی

کساني که طبيعت گرم و مرطوب دارند افراد پرخون هستندو حجم خون در بدنشان بيش از حد معمول است و به همين دليل به راحتي چهره شان سرخ و برافروخته مي شود. زود عصباني مي شوند، گرمايي هستند، عرق زيادي مي کنند و حالت برافروختگي، کلافگي و سنگيني روي سينه دارند.

طب سنتي ايراني، طبي ديرينه و ريشه دار است. از گذشته هاي دور تا به امروز که ايرانيان به علوم جديدي در پزشکي دست يافته اند، بيماري يکي از محوري ترين دغدغه هاي آن ها بوده است. ايرانيان قديم نه فقط در معماري، هنر و ادبيات سرآمد عصر خود بوده اند بلکه در علوم طبيعي نيز دستاوردهاي چشمگيري داشته اند. آن چه بسياري از ما امروزه از زبان پدربزرگ ها و مادربزرگ ها درباره تغذيه، درمان دل درد، قولنج کودکان و... مي شنويم، در واقع حاصل علم آموزي اجدادمان است. چند سالي است که توجه به طب سنتي و دستاوردهاي بي بديل آن در سلامت جسماني و رواني بيشتر شده است و اهميت آن روز به روز آشکارتر مي شود. صفحه خانواده و سلامت براساس رسالت هميشگي خود که اطلاع رساني و فرهنگ سازي در زمينه سلامت و مباحث مربوط به آن است، اين بار هم با يکي از محققان و پژوهشگران طب سنتي گفت وگو کرده است که در پي مي آيد.


طب سنتي و طب اسلامي
طب سنتي يکي از بزرگ ترين دستاوردهاي ايرانيان است که دانستن اصول آن در حفظ سلامت و پيشگيري از بيماري ها نقش اساسي ايفا مي کند.دکتر رضا منتظر محقق و پژوهشگر طب سنتي در گفت وگو با خراسان ضمن تبيين تفاوت هاي طب سنتي و اسلامي چنين مي گويد: از نظر تاريخي طب سنتي در ابتدا از ايران شروع شد و در گذر زمان به يونان رسيد و با تلاش بقراط و جالينوس به بالندگي رسيد و سپس به ايران بازگردانده شد. حکمايي مثل بوعلي سينا، زکرياي رازي و سيداسماعيل جرجاني طب سنتي را که از يونان به دست آن ها رسيده بود بار ديگر پرورش دادند و به بالندگي رساندند، در طب سنتي ايران، مزاج شناسي جايگاه بسيار ويژه اي دارد و تا مزاج بيمار مشخص نشود، بيماري او قابل درمان نخواهد بود. در اين طب و طب اسلامي که تفاوت ها و شباهت هايي به هم دارند، مزاج شناسي جايگاه ويژه اي دارد. طب اسلامي را طبي تعريف کرده اند که در تشخيص و درمان از وحي الهام گرفته و از آن چه در آيات قرآن کريم و روايات معتبر و رساله ذهبيه آمده است، استفاده مي شود.


ضرورت مزاج شناسي
دکتر منتظر با اشاره به آيه «ولا رطب و لا يابس الافي کتاب مبين» درباره مفهوم خشک (يابس) و رطب (مرطوب) در اين آيه توضيح مي دهد: خداوند متعال کل عالم هستي را به ۲ شق بزرگ خشک و تر تقسيم و علم تمام عالم را در کتاب مبين محفوظ کرده است. در نهج البلاغه نيز حضرت علي(ع) در خطبه اول وجود انسان را ترکيبي از ۴ خلط شامل گرمي، سردي، تر و خشک مي داند. بنابراين مزاج اساس خلقت است و نمي توان در حفظ سلامت و در حوزه درمان از آن غافل بود. در حالي که در پزشکي امروز متاسفانه اين اصل به کلي فراموش شده است و به عنوان مثال براي درمان ديابت به فردي که طبيعت گرم يا سرد دارد يک مدل دارو داده مي شود. در حالي که در پزشکي سنتي، تشخيص مزاج در ابتداي کار انجام و سپس به حوزه درمان پرداخته مي شود.


انواع مزاج ها
استاد دانشگاه علوم اسلامي رضوي درباره انواع مزاج ها مي گويد: ۴ نوع مزاج کلي وجود دارد. ۲ مزاج گرم و ۲ مزاج سرد و ۲ مزاج خشک و ۲ مزاج تر است، ترکيب آن ها مزاج گرم و مرطوب، گرم و خشک و سرد و مرطوب و سرد و خشک را تشکيل مي دهد. ممکن است فردي از نظر گرمي و سردي معتدل باشد اما از نظر خشکي و تري زياد باشد. در اين جا مي گوييم که مزاج فرد تر است. در واقع مزاجي که بر ديگر مزاج ها غلبه دارد، تعيين کننده مزاج فرد است.
بنابراين ۴ مزاج مفرد هم داريم که عبارت است از سرد، گرم، خشک و تر. فردي که مزاجش گرم و خشک است، صفراوي مزاج است. بدن اين دسته افراد حرارت زيادي دارد، پوستشان اغلب خشک است، اغلب لاغر هستند، عطش زيادي دارند، اگر فردي بداند مزاجش گرم و خشک است مي تواند در رژيم غذايي خود نکاتي را لحاظ کند؛ به عنوان مثال نبايد از ادويه زياد استفاده کند. زيرا ادويه حرارت بدن را بالا مي برد و در مقابل بايد از مواد غذايي سرد و مرطوب استفاده کند مثل کاهو، خيار، آلو. افرادي که مزاجشان سرد و مرطوب است، بلغمي مزاج هستند. بيشتر آن ها بدنشان سرد است و رطوبت زيادي دارد. اين افراد نبايد از ماست يا کاهو زياد استفاده کنند. در عوض بايد ادويه، گردو، دارچين، زنجبيل، خرما، زيتون بيشتر مصرف کنند.
کساني که طبيعت گرم و مرطوب دارند افراد پرخون هستندو حجم خون در بدنشان بيش از حد معمول است و به همين دليل به راحتي چهره شان سرخ و برافروخته مي شود. زود عصباني مي شوند، گرمايي هستند، عرق زيادي مي کنند و حالت برافروختگي، کلافگي و سنگيني روي سينه دارند. در روايات آمده است که پيامبر(ص) فرمود: «حجامت کنيد قبل از آن که غليان خون شما را بکشد» غليان خون در واقع غلبه دم (خون) است و در اصطلاح به اين دسته از افراد دموي مزاج هم مي گويند. اين دسته از افراد بيشتر در معرض سکته قرار دارند و بايد غذاهاي سرد و خشک بيشتر بخورند. ترشي، سرکه، آبليمو، آبغوره، کاهو، عرقي جات خنک، شاه تره و کاسني براي آن ها مفيد است. مصرف گوشت براي دموي مزاج ها مفيد نيست زيرا خون بدن آن ها را زياد مي کند.
حجامت براي کم کردن غلظت خون براي اين دسته از افراد بسيار مفيد است. در مواردي اين افراد به خون دماغ دچار مي شوند و در اين حالت بدن در واقع نسبت به پرخوني واکنش نشان مي دهد و خون را دفع مي کند.در مزاج سرد و خشک که سودا گفته مي شود هم نشانه هايي براي تشخيص وجود دارد بيشتر سودايي مزاج ها لاغر هستند، کف دست و پايشان عرق مي کند و به علت مزاج خود از نظر روحي- رواني دچار مشکل مي شوند. وسواس و ترديد زيادي دارند و ضعف حافظه پيدا مي کنند. سودايي مزاج ها نمي توانند به ديگران اعتماد کافي کنند و دايم تغيير عقيده مي دهند. نکته اين جاست که مصرف بسياري از فست فودها و غذاهاي آماده، سودا را زياد مي کند و شايد يکي از دلايل کم تحملي و پرخاشگري و ناهنجاري هاي رفتاري در نسل جوان، افزايش سوداي ناشي از تغذيه ناسالم امروزي باشد، بهتر است افراد سودايي خاکشير زيادي مصرف کنند و توت، گوشت گوسفند، ماهي، شربت سکنجبين را در رژيم خود بگنجانند و گوشت گاو و گوساله کمتر مصرف کنند.
گاهي فردي مزاج ترکيبي دارد يعني پس از بررسي مشخص مي شود معده فرد سرد و کبدش گرم است. اين فرد اگر سردي بخورد ضعف مي کند و اگر گرمي بخورد پوستش ملتهب مي شود و پزشک بايد مزاج فرد را به طور دقيق مشخص و سپس تلاش کند او را طبق مزاج ترکيبي اش درمان کند. فراموش نکنيد که اساس سلامت در طب سنتي برقراري تعادل مزاجي است به نحوي که هيچ مزاجي بر ديگري غلبه نداشته باشد. حتي گفته مي شود فلسفه مرگ و پايان عمر در طب سنتي غلبه يکي از اين ۴ طبع بر ۳ طبع ديگر است.دکتر منتظر با اشاره به افزايش آگاهي مردم و پزشکان از طب سنتي و مزاج شناسي تاکيد مي کند: هنوز تا شرايط مطلوب و رواج طب سنتي به نحوي که مردم بتوانند کم ضررترين شيوه درماني را براي امراض خود به کار ببرند، فاصله داريم. البته براي مبارزه با مشکلاتي مانند چاقي يا بيماري هاي قلبي قبل از اطلاع رساني درباره طب سنتي بايد تلاش کرد تا مردم را نسبت به خطرات مصرف غذاهاي آماده و فست فودها آگاه کرد.
مردم بايد خطرات ناشي از مصرف مواد افزودني و غيرمجاز را در مواد غذايي جدي بگيرند زيرا هر بيماري از معده شروع مي شود چنان که در طب اسلامي به نقل از پيامبر اکرم(ص) آمده است که معده خانه بيماري ها و پرهيز راس درمان است. در طب اسلامي تلاش مي شود اصول تغذيه سالم به بيماران گفته شود که در صورت رعايت اين نکات از بروز بسياري از بيماري ها پيشگيري مي شود


تعريف انواع مزاج ها در طب سنتي
در طب اسلامي، ايراني براي درمان بيماري و پيش گيري از آن بايد ابتدا انواع مزاج ها را شناخت و براساس اين شناخت به درمان بيماري پرداخت. متخصصان اين رشته ۴ نوع مزاج گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، و سرد و تر را بيان مي کنند و براساس اين به بيمار دارو و رژيم غذايي مناسب را تجويز مي کنند.متخصصان طب سنتي بر اين باورند که رژيم غذايي شامل فست فودها و غذاي آماده باعث افزايش سودا مي شود و شايد يکي از دلايل کم تحملي و پرخاشگري و ناهنجاري هاي رفتاري به دليل افزايش سوداي ناشي از تغذيه ناسالم امروزي باشد.

منبع: خراسان
bahooneh10 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی ۱۹ مرداد ۱۳۹۰, ۱۱:۳۰ قبل از ظهر   #4 (لینک مستقیم)
کاربر فعال
 
sue.sun آواتار ها
 
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض سردی و گرم مزاجی از نگاه یك محقق طب سنتی

خواستم یه تاپیک جدا باز کنم ولی دیدم اینجا باشه بهتره



محقق طب اسلامی با تشریح سرد مزاجی و گرم مزاجی در انسان گفت: گفت: غذاها، محیط اطراف، آلودگی هوا و حتی روزها و شبها نیز با توجه به نوع مزاج افراد در سلامت آنان تأثیرگذار است.

سید علی ابوالحبیب در گفتوگو با فارس اظهار داشت: انسان دارای 4 طبع صفرا، دم، بلغم و سودا است همچنین صفرا دارای مزاج گرم و خشك، دم دارای مزاج گرم وتر، بلغم دارای مزاج سرد و تر و سودا دارای مزاج سرد و خشك است.


*انسان دارای 4 طبع صفرا، دم، بلغم و سودا است
----------------------------------------------------------

وی گفت: اگر طبع كسی دموی (خونی) باشد، مزاجش گرم و تر است همچنین برای این چنین افرادی هوا و فصل بهار لطیف است و بر عكس اگر فردی دارای طبع صفراوی باشد، مزاجش گرم و خشك است؛ فصل گرم تابستان برایش غیرقابل تحمل، سخت و خشن است.


*غذاها، آلودگی هوا و گردش روز و شب در بروز بیماریها نقش مؤثر دارند
----------------------------------------------------------------------------------

این محقق طب اسلامی افزود: بر اساس نظریات حكمای طب سنتی به دلیل اینكه غذاها، محیط اطراف، آلودگی هوا، فصلها، ماهها، گردش روز و شب و بیماریهای داخلی همگی در تغییرات مكرر بیوشیمیایی خود (اخلاط) نقش دارند؛ بنابراین انسان یك موجود تقریباً مجبور و تابع این تغییرات گوناگون است و مزاجش با تغییر آنها دائماً تغییر خواهد كرد، بر این اساس هر كه بیمارتر است یعنی اخلاطش بیشتر دستخوش تغییر است و به عبارتی دیگر نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

ابوالحبیب اضافه كرد: طبع پنجمی هم وجود دارد كه به طبع معتدل نامگذاری شده است و بیشتر این طبع، در افراد خاص معنوی و وابستگان به درگاه الهی دیده میشود اما در میان طبایع چهارگانه غلبه دم اگر چه خود یك مریضی حساب میشود ولی تقریباً آن را معادل سلامت میدانیم و بقیه طبعها به تناسب از طبع اعتدال دورتر و دورتر میشوند.


*تشخیص طبع افراد چندان سخت نیست
--------------------------------------------------

وی اظهار داشت: تشخیص طبع در افراد چندان سخت نیست. در ابتدای كار باید سرد مزاجی را از گرم مزاجی تفكیك كرد. برخی از مردم فكر میكنند، سرد مزاجی یعنی اینكه انسان میل جنسیاش كم شده باشد یا اینكه سرد مزاجی آن است كه وقتی سردی میخورند، حالش بدتر میشود یعنی خوردن سردی به آنها نمیسازد یا انگشتانشان دائماً سرد است.

*بسیاری از بیماریها طبع سرد و برخی نیز طبع گرم دارند
------------------------------------------------------------------

این محقق طب اسلامی بیان كرد: بسیاری از بیماریها طبع سرد و برخی نیز طبع گرم دارند و چون در شرایط عادی گاهی یك، دو، سه یا بیشتر از بیماریها مثل كم خونی یا قند خون و نظایر آن به طور همزمان در وجود كسی پیدا میشوند كه هر كدام به سهم خود در زمینه طبع غالب مریض از نظر سردی یا گرمی تأثیراتی را میگذارند كه شما را در پیدا كردن طبع اصلی خود، در لا به لای این تأثیرات گوناگون سرد و گرم مختلف گمراه میكند.

ابوالحبیب گفت: البته قاعدهای است كه افراد بتوانند طبع بدن خود را شناسایی كنند. در ابتدا تشخیص سردی مزاج از گرمی مزاج برای افراد از اهمیت خاصی برخوردار است كه سؤالاتی از بیماران پرسیده میشود مثلاً آیا در بیشتر حالات شما لباس زیاد میپوشید یا خیر، خصوصاً در فصل زمستان؟ زیرا كسانی كه طبع سرد دارند، تحمل سرما را ندارند و كسانی كه طبع گرم دارند، تحمل گرما را ندارند.

وی افزود: بر اساس این قاعده 3 دسته افراد را میتوان شناسایی كرد؛ افرادی كه به طور واضح سرد مزاجند و معمولاً بیشتر از دیگران لباس میپوشند، افرادی كه گرم مزاجند و كمتر از دیگران لباس میپوشند و افرادی كه در زمستان لباس زیاد میپوشند و در تابستان هم كم میپوشند.

این محقق طب اسلامی اضافه كرد: گروه اول به طور سرد مزاج هستنند و گروه دوم هم به طور واضح فقط در فصل زمستان هم لباس زیادی نمیتوانند، بپوشند؛ پس نتیجه میگیریم كه سرد مزاج، كسی است كه یا در همه فصول سردی طبع دارد یا اینكه فقط در فصول سرد، سردی مزاج پیدا میكند و برعكس گرم مزاج كسی است كه در همه فصول گرمی طبع دارد و در اكثر اوقات سال لباس زیادی نمیپوشد.


*بلغمی در هر چهار فصل احساس سرما میكنند
----------------------------------------------------------

ابوالحبیب گفت: در بین سرد مزاجان، گروه بلغمی كسانی هستند كه در هر چهار فصل احساس سرما میكنند ولی گروه سوداوی مزاج خیلی احساس سردی نمیكنند اما در بین گرم مزاجان، گروه صفرا مزاج همیشه و در هر چهار فصل حرارت بدنشان بالاست و همیشه از گرما شاكی هستند اما گروه دموی مزاج، فقط در فصول بهار و تابستان از گرما شاكی هستند و در بقیه فصول خیلی احساس بدی ندارند.

*صفراویها در تمام فصول سال، خصوصاً در تابستان دمای بدنشان بالاست
-------------------------------------------------------------------------------------

این محقق طب اسلامی افزود: به طور خلاصه میتوان نتیجه گرفت كه صفراویها در تمام فصول سال، خصوصاً در تابستان دمای بدنشان بالاست، آن قدر كه در هیچ فصلی نیاز به پوشانیدن بدن خود ندارند. دمویها فقط در فصول گرم سال ( یعنی در تابستان) حرارت بدنشان بالاست ولی در پاییز و زمستان به لباس گرم احتیاج پیدا میكنند، بلغمیها، افرادی هستند كه در تمام فصول سال، خصوصاً در زمستان احتیاج مبرم به پوشیدن لباس گرم دارند.

*سوداویها فقط در پاییز و زمستان به لباس گرم احتیاج دارند
----------------------------------------------------------------------

وی بیان كرد: سوداویها، هم مثل دمویها فقط در فصول سرد سال (یعنی پاییز و زمستان) به لباس گرم احتیاج دارند و در سایر فصول بر خلاف بلغمیها، خیلی احساس سردی نداشته وحالت عادی دارند و بالاخره گروه پنجمی وجود دارند كه اگر چه با یكی از شرایط گفته شده فوق منطبق بوده ولی قسمتی از بدنشان(مثل نوك انگشتان دست) همیشه سرد است یا همیشه گرم است(مثل كف پاها).

این محقق طب اسلامی اظهار داشت: لازم به توضیح است كه برخی از بیماریها خصیصهشان این است كه قسمتی از بدن را گرم یا برعكس سرد كنند و همین امر باعث اشتباه افراد در تشخیص طبع میشود.

ابوالحبیب اضافه كرد: به عنوان مثال خصوصیت كم خونی این است كه نوك انگشتان دستها و پاها سرد میشود و برعكس یائسگی باعث گرگرفتگی سر و صورت میشود و چربی خون خصوصاً كلسترول باعث داغی كف پاها میشود و ممكن است سینوزیت باعث احساس سردی شدید در پیشانی و ورم سر معده باعث احساس سردی زیاد در ناحیه وسط قفسه سینه شود و لازم است، افراد اینگونه موارد استثناء را شناسایی كنند و حساب آن را از طبع غالب خودشان جدا كنند.

این محقق طب اسلامی بیان داشت: برخی حبوبات، غلات مانند چاودار دارای طبع معتدل، ذرت سرد و خشك، ماش سرد و خشك، نان سنگك كمی گرم و خشك، نخود فرنگی سرد و تر، باقالا سرد و تر، برنج سرد و تر، لوبیا چشم بلبلی كمی گرم و تر، لوبیا قرمز گرم و تر، نخود سیاه ـ گرم و خشك، نخود سفید گرم و خشك، گندم گرم و تر، دال عدس گرم و خشك، عدس سرد و خشك، لوبیا سویا گرم و تر، لوبیا چیتی گرم و تر، لپه گرم و خشك و لوبیا سفید كمی گرم و تر است.


*آجیل منبع غنی پروتئینها و ویتامینهاست
----------------------------------------------------------

ابوالحبیب گفت: آجیلها مانند بادام، گردو، فندق و پسته منبع غنی پروتئینها و ویتامینها و دیگر مواد لازم برای بدن انسان، مثل ملاح املاح معدنی هستند؛ در میان مغزها مخصوصاً گردو، بادام، فندق و پسته حاوی 20 نوع پروتئین هستند؛ اگر از این مغزها به تعادل استفاده شود، نیازهای بدن افراد رفع میشود و دچار كمبود نخواهند شد البته آجیلها انرژی زیادی در بدن انسان تولید میكنند.

وی افزود: برخی از مغزهای گیاهی مانند بادام درختی تازه دارای مزاج كمی گرم و تر، پسته گرم و خشك، بلوط سرد و خشك، بادام زمینی گرم و تر، نارگیل گرم و خشك، تخمه طالبی گرم و تر، تخمه دستنبو گرم و تر، تخمه گرمك سرد و تر، تخمه هندوانه سرد و تر، تخمه كدو سرد و تر، شاهدانه گرم و خشك، تخمه خربزه گرم و تر، بادام كوهی گرم و خشك، كنجد گرم و تر، بادام هندی گرم و خشك، گردو گرم و خشك، تخمه آفتابگردان گرم و تر و فندق گرم و خشك است.


* آجیل 4 برابر گوشت انرژی دارد
----------------------------------------------------

این محقق اسلامی بیان كرد: بهترین روش استفاده از چهار مغز (گردو، بادام، فندق و پسته) این است یا به صورت شیرهای گیاهی یا به جای یك وعده غذای اصلی مصرف شود كه از هر كدام 12.5 گرم همراه با كمی عسل یا خرما یا كشمش یا توت خشك و یك عدد میوه فصل در طول یك شبانهروز مصرف شود البته این مقدار آجیل در مقایسه با گوشت از 4 برابر انرژی غذایی برخوردار است.

وی افزود: ریشهها بهترین و بیشترین املاح و مواد معدنی را دارند و بهترین روش استفاده از آنها در درجه اول به صورت خام، تازه و در درجه دوم به روش بخارپز است.

ابوالحبیب اضافه كرد: شلغم دارای مزاج گرم و تر، سیب زمینی ترشی كمی گرم و تر، سیبزمینی سرد و تر، كلم قمری گرم و تر، ترب سفید گرم و خشك، ترب سیاه گرم و خشك، هویج فرنگی گرم و تر، چغندر قند معتدل و كمی گرم، چغندر معتدل و كمی گرم، سیر گرم و خشك، موسیر گرم و خشك و پیاز گرم و خشك است.

این محقق طب اسلامی گفت: سبزیها از فیبر زیادی برخوردارند و علاوه بر این دارای ویتامینهای مختلفی هستند، سبزیها به خاطر داشتن فیبر زیاد موجب فعالیت حركتهای دودی شكل روده میشوند كه موجب كاركرد سیستم گوارش انسان میشود.

وی افزود: از سبزیها لوبیا سبز سرد و تر، شوید گرم و خشك، خرفه خیلی سرد و خشك، اسفناج كمی سرد و تر، شور گرم و خشك، قارچ سرد و تر، ترشك سرد و خشك، مارچوبه گرم و تر، ریواس سرد و كمی خشك، ترهفرنگی گرم و خشك، كنگر گرم و كمی خشك، كلم بروكلی گرم و خشك، گل كلم گرم و خشك، ریحان كمی گرم و خشك، كلم برگ گرم و خشك، كرفس گرم و خشك، بامیه سرد و تر، كاهو سرد و تر است.

ابوالحبیب اضافه كرد: همچنین پونه گرم و خشك، سوسنبر خیلی گرم و خشك، مرزه نسبتاً گرم و خشك، ترخون خیلی گرم و خشك، نعناع نسبتاً گرم و خشك، پیازچه گرم و خشك، كنگر فرنگی گرم و خشك، شاهی گرم و نسبتاً خشك، تربچه گرم و خشك، گشنیز سرد و خشك، شنبلیله گرم و خشك، جعفری خیلی گرم و خشك، تره خیلی گرم و كمی خشك است
.

*توتها انرژی زیادی را در بدن تولید میكنند
--------------------------------------------------

این محقق طب اسلامی بیان داشت: توتها مواد غذای شیرینی هستند كه هم به صورت تازه و هم به صورت خشك میتوان از آنها استفاده كرد. توتها دارای قند فراوانی هستند كه ارزش غذایی فوقالعاده بالایی دارند و انرژی زیادی را در بدن تولید میكنند؛ خصوصاً اگر خشك شده باشند كه مقدار قند آنها افزایش مییابد. قندهای موجود در این گونه میوهها ساده است و بیضرر و سریع جذب بدن میشود و انرژی فراوانی تولید میكند.

*بذرها از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری میكند
-----------------------------------------------------------------------

ابوالحبیب اظهار داشت: بذرهای ملین نیز از اهمیت فوقالعادهای برخوردارند زیرا بر اثر خیس شدن، موسین فراوانی تولید میكنند. استفاده از این نوع بذرها سیستمهای گوارش را سالم میكند و از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری میكند. بذرهای ملین همچنین حركات دودی روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری میكنند.

وی افزود: توت سفید دارای مزاج گرم و تر، توت سیاه گرم و تر، شاهتوت سرد و تر، تمشك معتدل، بارهنگ خنك، توت خشك گرم و تر، خاكشیر خنك، تخم شربتی گرم و تر، تخم ریحان گرم و تر است.

این متخصص طب اسلامی گفت: مزاج خربزه گرم و تر، هندوانه سرد و تر، طالبی، گرم و تر، گرمك سرد و تر، خیار سبز كمی سرد و تر، خیار چمبر معتدل، كدو حلوایی گرم و تر، گوجه فرنگی سرد و تر، فلفل سبز گرم و خشك، فلفل دلمهای گرم و خشك، بادمجان گرم و خشك، كدو خورشتی سرد و تر، دستنبو گرم و تر است.

ابوالحبیب اضافه كرد: مزاج پرتقال سرد و تر، لیمو شیرین سرد و تر، بالنگ سرد و تر، نارنگی سرد و خشك، نارنج خیلی سرد و تر، لیموترش سرد و تر، گریپ فوروت سرد و تر، كیوی سرد و تر، پرتقال مربایی سرد و تر، لیمو عمانی سرد و خشك است.

وی بیان كرد: مزاج آناناس گرم و تر، آلوسیاه سرد و تر، زیتون كال سرد و خشك، زیتون رسیده گرم و تر، گیلاس گرم و تر، به معتدل، گلابی گرم و تر، انار سرد و تر، سیب مركب القوی تا گرم و خشك، پاپایا (خربزه درختی) گرم و تر، انبه گرم و تر، زردآلو سرد و تر، آلو سرد و تر، شفتالو سرد و تر، آلبالو سرد و تر، قیسی گرم و تر، خرما گرم و خشك است.

این محقق طب اسلامی افزود: مزاج گوشت شتر گرم و خشك، گاو سرد و تر، گوساله سرد و تر، گوسفند گرم و تر، بز سرد و تر، مرغ محلی گرم و تر، خروس سرد و تر، جوجه مرغ گرم و تر، جوجه خروس خنك، انواع ماهی سرد و تر، كبوتر گرم و تر، آهو گرم و تر، كله و پاچه، سرد و تر، سیرابی سرد و تر، میگو سرد و تر، اردك سرد و تر، غاز گرم و تر، بوقلمون گرم و تر، كبك گرم و تر، بلدرچین وحشی گرم و تر، قرقاول گرم و تر، گنجشك گرم و تر ، دل گرم و تر، قلوه گرم و تر، جگر سفید سرد و تر، جگر سیاه گرم و تر است.

ابوالحبیب گفت: مزاج اودیه آویشن گرم و خشك، اكلیل كوهی گرم و خشك، بادیان گرم و خشك، پونه گرم و خشك، جوز هندی گرم و خشك، خردل گرم و خیلی خشك، دارچین گرم و خشك، فلفل قرمز خیلی گرم و خشك، سماق سرد و خشك، كاكائو گرم و خشك، هل كمی گرم و خیلی خشك، میخك خیلی گرم و خشك، زردچوبه گرم و خشك، زعفران گرم و خشك، زنجبیل خیلی گرم و خشك، زنیان گرم و خشك، زیره سبز خیلی گرم و خشك، زیره سیاه خیلی گرم و خشك، فلفل سیاه خیلی گرم و خشك، فلفل سفید خیلی گرم و خشك، گلرنگ گرم و خشك، گل پر گرم و خشك، وانیل گرم و خشك، سیاهدانه گرم و خشك، انیسون گرم و خشك است



آدمها براي اين تنها هستند که هميشه بجاي درست کردن پل، دیوار میسازند!"دکتر شریعتی"

Who I am, who I’m not, who I want to be
 برای دیدن این نوشته ی مخفی کلیک کنید


مسافر غریب | جمشید صداقت نژاد
sue.sun آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
قدیمی ۳ مهر ۱۳۹۰, ۰۶:۱۰ بعد از ظهر   #5 (لینک مستقیم)
کاربر متوسط
 
*مهسان* آواتار ها
 
پست معمولی  +1 امتیاز     
Post شخصیت شناسی/سرد مزاجید یا گرم مزاج؟

اگر شخصیت افراد را بر اساس مزاجها تنظیم کرده و زندگی با فهم مزاجها همراه باشد، نتایج بسیار خوبی را به همراه خواهد داشت.
دکتر حمیدالله افراسیابیان در چهارمین همایش طب اسلامی و سنتی که در ارومیه برگزار شد، اظهار
کرد: طب سنتی، طب بسیار عمیق و عظیمی بوده که در آن شناخت انسانها براساس طبیعت یا مزاج آنان صورت می پذیرد.
وی به عوامل استقبال مردم از طب سنتی اشاره کرد و افزود: داروهای استفاده شده در طب سنتی عوارض بسیار کمتری نسبت به داروهای شیمیایی داشته و دسترسی به آنان بسیار راحتتر است و عامل دیگر استقبال مردم از این طب این است که مردم اعتماد خود را نسبت به تئوری های طب جدید از دست دادهاند.

این مدرس طب سنتی به عناصر تشکیل دهنده بدن انسان اشاره کرد وگفت: در طب نوین بدن انسان از ۱۰۵ تا ۱۰۶ عنصر تشکیل شده است اما در طب سنتی بدن انسان و کل کاینات از چهار ماده اصلی آب (سرد و تر)، باد (گرم و تر)، آتش(گرم و خشک) و خاک (سرد و خشک) تشکیل یافته است که اگر رابطه و تنظیم این عناصر به هم بخورد، سبب ایجاد بیماریهای مختلف در افراد خواهد شد.
این دکتری علوم پزشکی، ویژگیهای طبایع چهارگانه بدن را برشمرد و تصریح کرد: برخی افراد دارای طبع بهاری یا دموی (گرم و تر) بوده و حجم خون در آنها بالاست، با اشتها غذا میخورند، چاق و درشت اندامند و چهرهای قرمز رنگ دارند.
وی افزود: دمویها به لحاظ شخصیتی بسیار دوست داشتنی، مهربان، اجتماعی و برون گرا هستند، دارای حرکاتی سریع و بسیار اجتماعیاند؛ این افراد قدرت جنسی بالا و همیشگی داشته و بیشتر از دیگر افراد مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مغزی هستند و باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: دمویها میتوانند در رشتههای هنر و پزشکی بسیار موفق باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه به ویژگی افراد صفراوی مزاج یا تابستانی اشاره کرد و گفت: صفراویها (گرم و خشک) عصبی و کم خواب هستند و دیر چاق میشوند، معده شان هضم بسیار خوبی دارد و دارای استخوان بندی واضح، هوش بالا و سرعت عمل زیادی هستند؛ این افراد برون گرا و اجتماعی بوده و علی رغم رشد سریع موها افراد کم مویی هستند.
وی افزود: تابستانیها چون دارای بدن گرمی هستند از عوارضی چون خشکی دهان رنج می برند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی خصوصیات افراد سوداوی مزاج را نیز برشمرد و گفت: کسانی که دارای طبع پاییزی (سرد و خشک) بوده، لاغر اندام و پرمویند و حرکاتی کند و بافت عضلانی کمی دارند، آنان خوشخواب بوده اما اشتهای چندانی ندارند و زود سیر میشوند. سوداویها شخصیتی بسیار حساس، دقیق، منظم، قضاوتگر و زود رنج دارند.
وی در ادامه به ویژگی بلغمیها اشاره کرد و اظهار داشت: افراد زمستانی یا بلغمی به علت سرد و تر بودن طبع دارای چربی زیادی در بدن بوده و مستعد چاقی هستند، آنان دارای پوستی سفید، حرکاتی کند و از لحاظ روحی و روانی تمایل به تنهایی دارند. بلغمیها در جمع افرادی آرام و ملایم هستند. تمایلات جنسی چندانی ندارند. این افراد در رشته های تاریخ، جامعه شناسی و روانشناسی میتوانند موفق باشند.
افسردگی و بی خوابی نتیجه غلبه بلغم است
وی همچنین افزود: بیماریهای شایعی مانند ام اس، افسردگی و بی خوابی، ضعف اعصاب، آرتروز، درد معده و غیره، نتیجه غلبه بلغم بوده و با استفاده از مواد غذایی با طبع گرم و خارج شدن سردی، به تدریج میتوان بر این بیماریها غلبه کرد.
دکتر افراسیابیان به عوامل شش گانه موثر در بروز بیماریها و سلامتی از دیدگاه طب سنتی و اسلامی اشاره کرد و گفت: به طور کلی در طب سنتی، شش عامل که به سبک زندگی معروف هستند در سلامتی و بیماری افراد موثر است.
وی با بیان اینکه استفاده از غذا و نوشیدنیهای سالم عامل مهمی در سلامتی افراد است، خاطرنشان کرد: اگر افراد سوداوی از غذاهایی با طبع سرد استفاده زیادی کنند، دچار غم و غصه شده و اگر افراد افسردهای باشند، بیماری آنان تشدید خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر این افراد از ترکیب سرکه و عسل و نوشیدنیهای سالم استفاده کنند، اثر خوبی بر کبد خود بر جای خواهند گذاشت.
اضطراب و غم و غصه بیماریهای سردی هستند
این دکترای علوم پزشکی به حالات روحی و روانی و تاثیر آن در سلامتی اشاره و اذعان کرد: اضطراب و غم و غصه بیماریهای سردی هستند و اگر به طور مداوم این حالات تکرار شود، نیروی دفاعی بدن تضعیف شده و فرد ممکن است به بیماری سرطان مبتلا شود.
افراسیابیان به اهمیت آب و هوای سالم اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: هوای پاکیزه نقش مهمی در سلامتی افراد بر عهده داشته و اگر هوای تنفسی حاوی سرب باشد روی قند خون تاثیر گذاشته و ضریب هوشی افراد را پائین می آورد.
وی با اشاره به اهمیت تحرک در سلامتی گفت: از نظر طب سنتی زندگی یعنی گرما و رطوبت و اگر در طی روز حداقل بیست دقیقه وقت خود را به ورزش اختصاص دهیم گرما و نشاط ایجاد میشود ولی اگر اکثر اوقات را پشت میز بگذرانیم سردی غلبه میکند و کسل و چاق خواهیم شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه به اهمیت دفع و احتباس را اشاره کرد و گفت: دفع مواد زائد بدن بسیار مهم بوده و مدت طبیعی آن یک ساعت پس از غذاست و اگر این مواد به موقع از بدن دفع نشود فرد دچار یبوست شده که مادر تمام بیماریهاست.
وی با بیان اینکه میزان خواب و بیداری نیز در سلامتی افراد موثر بوده و در افراد مختلف با توجه به مزاجها متغیر است، افزود: افراد دموی مزاج به علت رطوبت مغز روزانه ۷ یا ۸ ساعت میخوابند ولی بالعکس سوداویها به جهت خشکی مغز (مانند افراد مسن) کم خواب و دچار اختلالاتی درخواب هستند
*مهسان* آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
قدیمی ۱۴ بهمن ۱۳۹۰, ۰۶:۰۹ بعد از ظهر   #6 (لینک مستقیم)
کاربر حرفه ای
 
Genza آواتار ها
 
پست معمولی  +2 امتیاز     
پیش فرض مزاج شناسی ..چگونه مزاج خود را بشناسیم؟

تمامی جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد، نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد، در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب می تواند عواقب زیادی داشته باشد.
در ساده ترین حالات آن می بینید، مثلاً افرادی که حتی با خوردن یک عدد خرما بدنشان جوش می زند، غذای نامناسب با مزاج شما می تواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی، اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانه های در گیر ی کبد و قلب و اندام های تناسلی را نشان دهد،
نوع نوشیدنی ها، لباس ها، هوای استنشاقی، مقدار حرکت ها و استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالتهای عصبی و روانی، مستقیما مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است، بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی، وزن مناسب، و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناختن مزاج یا طبیعت خود هستیم.

تشخیص مزاج سرشتی یک فرد:
از روی 10 مورد می توان مزاج سرشتی یا جبلی یک فرد را تشخیص داد:
1- ملمس(لمس)
2- گوشت وچربی
3- رنگ پوست بدن
4- مو
5- هیئت وشکل اعضاء
6- سرعت انفعال اعضاء
7- خواب و بیداری
8- کلیه افعال بدن(دلائل افعال)
9- کیفیت دفع فضولات بدن
10- انفعالات نفسانی
لازم به ذکر است از آنجایکه ممکن است بر اساس دلایل مختلف افراد دچار غلبه خلط و سوء مزاج باشند، لذا برای تشخیص مزاج جبلی یک فرد باید حالات و علائم تشخیص مزاج را در سنین پائین تر افراد مورد بررسی قرار گیرد و یکی از بهترین راههای آن پرسش از پدر و مادر در مورد خصوصیات دوران کودکی است.
بطور مثال ممکن است خانمی دارای مزاج جبلی گرم و تر باشد ولی بعد از بارداری جنین دختر و زایمان به روش سزارین دچار غلبه سردی شده باشد. این شخص از ویژگیهای قبل از بارداری خود می تواند، پی به مزاج جبلی خود ببرد و از ویژیگهایی که تغییر کرده است، پی به نوع خلطی که به غلبه آن خلط دچار شده است ببرد و بر اساس نوع سوء مزاج، تدابیر مربوطه را برای رسیدن به اعتدال انجام دهد.
همچنین ممکن است خلطی دارای مزاج متفاوت با مزاج جبلی افراد بر یکی از اعضای بدن غلبه نماید. مثلاً فردی دارای مزاج جبلی گرم و خشک، ممکن است دارای غلبه بلغم در سر یا معده گردد.



1- ملمس (لمس):
فرد باید معتدل المزاج باشد تا بتواند مزاج فردی را مشخص کند. اگر این فرد معتدل المزاج در لمس پوست فرد را:
- گرم احساس کند ، این فرد گرم مزاج است.
- اگر سرد احساس کند ، این فرد سرد مزاج است.
- اگر در لمس آن را نرمتر از حد طبیعی یابد، دلالت بر رطوبت مزاج می کند.
- اگر در لمس صلب تر یابد، دلالت بر خشکی مزاج دارد.

2- گوشت و چربی:
اگر در بدن فرد گوشت زیاد باشد، دلالت بر گرمی و تری ، اگر چربی بدن بیشتر از گوشت باشد، دلالت بر سردی وتری (گوشت زیاد باشد+ چربی کم= گرمی وخشکی)

3- رنگ پوست بدن:
سفیدی پوست بدن: نشانه کم خونی و مزاج، کمی مایل به سردی می باشد.
رنگ زرد کمی مایل به قرمزی: نشانه وجود خون غیر طبیعی در بدن است.
قرمزی پوست بدن: نشان از گرمی و پر خونی دارد.
تیرگی پوست: نشانه خون غیر تمیز است ، مستعد غلبه سودا است.
زردی پوست: نشانه صفرا (گرمی وخشکی)
رنگ بادنجانی: نشانه خشگی و سردی (سودا)
رنگ گچی: سردی و تری (بلغم)


4- مو:
یکی از فضولات بدن است که نوع کیفیت و حالات آن برای شناسایی نوع مزاج به عنوان یک معیار به شرح ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:
الف)سرعت رشد مو:
اگر سرعت رشد مو زیاد باشد، نشانه گرمی مزاج است.
اگر سرعت رشد مو کم باشد، نشانه سردی مزاج است.
اگر رشد مو خیلی خیلی سریع باشد بیش از حد نرمال ، دلیل بر گرمی و خشکی مزاج است.
ب) پر مویی یا کم مویی بدن :
پر مویی بدن ، دلیل بر گرمی مزاج
کم مویی بدن ، دلیل بر سردی مزاج
ج) نازکی و کلفتی مو:
نازکی مو، دلیل بر سردی وتری
کلفتی مو ، دلیل بر گرمی و خشکی مزاج
د) جعودت وصافی مو:
موی مجعد، دلیل بر گرمی وخشکی
موی صاف ولخت، سردی وتری مزاج
هـ) رنگ مو:
موی سیاه، دلیل بر گرمی و خشکی مو
سفیدی مو، سردی وتری
موی حنایی طلایی (کمی مایل به قرمز)، دلیل بر اعتدال مزاج

5- شکل اعضاء:
موارد ذیل بیانگر گرمی مزاج است:
1. قفسه سینه پهن بزرگ
2. اندامها بزرگ
3. عروق برجسته و بزرگ قابل مشاهده
4. نبض عظیم وقوی
5. عضلات کلفت وبزرگ
6. عضله خیلی به مفصل چسبیده و تاندونش کوچک است
لازم به ذکر است بر عکس موارد فوق الذکر دلالت بر مزاج سرد می کند، مثلاً داشتن اندامهای کوچک.
موارد ذیل بیانگر مزاج خشک است:
1. چهره لاغر وپوست به استخوان چسبیده
2. مفاصل قابل مشاهد و برجسته
3. غضروف های حنجره وبینی و.. برجسته وواضح است.


6- سرعت انفعال اعضاء:
اگر عضوی در بر خورد با گرما وسرما و خشکی و رطوبت زود از آن اثر پذیرد دلیل غلبه آن مزاج است. مثلاً اگر در گرما ( چه خوراکی ، چه موضعی و...) زود گرم شود، دلیل بر گرمی مزاج می باشد.


7- خواب و بیداری:
خواب زیاد، دلیل بر سردی وتری مزاج است.
خواب کم و بیداری زیاد، دلیل بر خشکی وگرمی مزاج است.
خواب وبیداری معتدل ، دلیل بر اعتدال مزاج است.


8- افعال طبیعیه صادره از بدن:
یعنی تمام افعال بدن شامل سرعت رشد، رویش دندان، بلوغ، افعال مربوط به کبد، قلب و مغز و..
اگر این افعال سریعتر از حد طبیعی خود صورت گیرد، دلیل بر گرمی مزاج و اگر کند تر صورت گیرد دلیل بر سردی مزاج می باشد.


9- دفع فضولات:
فضولات بدن شامل ادرار (بول)، مدفوع(براز)، عرق، مو، ناخن، خون حیض، مایع منی و.. است.
اگر رنگ مدفوع یا ادرار تیره تر از معمول یا بدبوتر از معمول باشد، دلالت بر گرمی مزاج وغلبه صفرا دارد یا اگر زود به زود صورت گیرد نیز دلالت بر گرمی مزاج و غلبه صفرا دارد.
بی رنگ بودن یا کم بودن فضولات و عدم رایحه آن، دلالت بر سردی مزاج دارد.

10- کارها و رفتارهای نفسانی:
موارد ذیل دلالت بر گرمی مزاج دارد و عکس این حالات نشان از سردی مزاج دارد:
- حسن ظن
- امیدوار بودن
- جوانمرد وبا غیرت
- استعداد فهم مطالب در او بالاست
- پر حرکت وپر جنب وجوش و پر نشاط
- سریع تصمیم به کاری می گیرد اهل تردید نیست
- فرد زیرک
- سنگدل
- بیقراری در مقابل صبور
- وقاحت( پررویی)
- پرحرف
ثبات انفعالات: ثبات رضایت چیزی، ثبات در حافظه، دلیل بر خشکی مزاج است.
زوال انفعالات: یعنی ناپایداری در چیزها مثل موارد ذیل دلالت بر رطوبت مزاج دارد:
- حافظه کم
- ناپایداری سریع در اتفاقات.
- هر روز یک احساس دارد، حزب باد است.
- از هر چیزی یک لحظه راضی است یک لحظه ناراضی است.



من از زخم هایــــــــــی که خوردم پـــــــرم !!!!
Genza آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی ۱۴ بهمن ۱۳۹۰, ۰۶:۳۹ بعد از ظهر   #7 (لینک مستقیم)
کاربر فعال
 
ستاره شباهنگ آواتار ها
 
ستاره شباهنگ به Yahoo ارسال پیام
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض

واقعا مزاج شناسی مهمه چون خلق و خوی ما آدما رو تعیین می کنه همچنین بفهمیم که کدوم رژیم غذایی رو مصرف کنیم.
ستاره شباهنگ آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
قدیمی ۱۴ بهمن ۱۳۹۰, ۰۸:۵۵ بعد از ظهر   #8 (لینک مستقیم)
کاربر ویژه
 
Star_69 آواتار ها
 
Star_69 به Yahoo ارسال پیام
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض

نقل قول:
نوشته اصلی توسط پرهام روشن نمایش پست ها
عالییییییییییییییییییییی
دقیق
درست
وایییییییییییییییییی
پست شما اسپمه
اخطار هم گرفتید دست از اسپم زدن برنداشتید ؟
Star_69 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
قدیمی ۱۴ بهمن ۱۳۹۰, ۱۰:۵۲ بعد از ظهر   #9 (لینک مستقیم)
کاربر حرفه ای
 
Genza آواتار ها
 
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض

نقل قول:
نوشته اصلی توسط ستاره شباهنگ نمایش پست ها
واقعا مزاج شناسی مهمه چون خلق و خوی ما آدما رو تعیین می کنه همچنین بفهمیم که کدوم رژیم غذایی رو مصرف کنیم.
دقیقا
با کمک شناختن مزاج میتونیم بیماری هامون رو درمان کنیم از جمله ناراحتی گوارشی
و میتونیم اختلالات حاکم بر مزاجمان که بر رفتارمان تاثیر میگذراد را بهبود ببخشیم
ولی متاسفانه امروزه هیچ توجهی به این موضوع نمیشود
Genza آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی ۹ شهريور ۱۳۹۲, ۱۱:۵۷ بعد از ظهر   #10 (لینک مستقیم)
Banned
 
*$ MARJAN $* آواتار ها
 
بدون امتیاز  0 امتیاز     
پیش فرض تشخیص مزاج و تغذیه صحیح هر مزاج



تشخیص مزاج و تغذیه صحیح هر مزاج
مزاج برای همه نام کاملا آشنایی است ، افرادی که هیجانی و پر جنب و جوش هستند یا زود عصبانی میشوند را آتشین مزاج میخوانند و افراد دیر جوش ، کم حرف و غیر فعال را سرد مزاج مینامند.

در یک روز سرد به مردمی که بیرون از منزل در حرکت هستند دقت کنید ، تعدادی با پالتو ، شال و کلاه هستند و تعدادی با یک ژاکت معمولی و یا با یک پیراهن بیرون آمده اند ، این ها چه تفاوتی دارند ؟ تعدادی از افراد با خوردن مقدار کم غذا خیلی زود چاق میشوند و عده ای با وجود خوردن مقدار قابل توجهی غذا همچنان اندام مناسبی دارند.

تعدادی از افراد خوابی سبک دارند و ساعت خوابشان کم است ، تعدادی خواب سنگین و طولانی دارند ، بعضی ها خیلی بلند و سریع تکلم میکنند در حالی که تعدادی نیز خیلی آرام حرف میزنند ، برخی افراد با خوردن یک خیار دل درد میگیرند و بعضی حتی با خوردن نیم کیلو خیار هیچ واکنشی ندارند.

چگونه مزاج خود را بشناسیم : تمام جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد ، نوع غذایی که میخوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد ، در بعضی از انواع مزاج ها خوردن یک غذای نامناسب می تواند عواقب زیادی داشته باشد.

در ساده ترین حالت آن مثلا فردی حتی با خوردن 1 عدد خرما بدنش جوش میزند ، غذای نامناسب با مزاج شما میتواند موجب تغییرات خواب ، ایجاد حالت عصبی ، اختلال حافظه ، اختلال هضم ، اختلال دفع ، عوارض پوستی ، مشکلات کبد و قلب و اندام های تناسلی و … را نشان دهد.

نوع نوشیدنی ، لباس ، هوای استنشاقی ، مقدار حرکت ها و استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالت های عصبی و روانی مستقیما مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است ، بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی ، وزن مناسب ، رابطه زناشویی خوب و آرامش روحی همه نیازمند به شناختن مزاج یا طبیعت خود هستند.

مزاج اصلی یا جبلی مزاجی است که از طریق ارث از پدر و مادر به فرد منتقل میشود و از زمان تولد در فرد وجود دارد و یک حالت طبیعی برای آن فرد به حساب می آید و هر مزاج دارای علایم و خصوصیات خاص خود می باشد.

» علائم افراد سوداوی : لاغری ، خشکی و سفتی پوست ، موخوره ، سوزش سر دل ، اشتهای کاذب ، تیرگی زیر چشم ، فکر وخیال زیاد ، خواب سبک و پریدن از خواب ، اضطراب ، افسردگی و سیری زود رس.
تغذیه سوداوی ها : مزاج سودا چون سرد و خشک است افراد سوداوی باید از غذاهای گرم و تر بیشتر مصرف کنند.

» علائم افراد بلغمی : سفیدی رنگ پوست ، نرمی و سردی پوست ، کندی حواس ، زیاد شدن خواب ، مدفوع بدبو ، فراموشی ، خلط و سرفه ، شکل در هضم ، نفخ ، ترش کردن ، افزایش آب دهان ، افزایش اشتها ، تجمع چربی شکم ، عدم تشنگی ، ادرار سفید ، احساس کسلی و بی حالی.
تغذیه بلغمی ها : افراد بلغمی نباید سردی جات را به تنهایی میل کنند ، حجامت نیز برای این افراد مضر میباشد.

» علائم افراد صفراوی : زردی رنگ چشم ، زردی رنگ پوست ، خشکی دهان و بینی ، عطش زیاد ، جوش و آکنه در سر و صورت ، خشکی پوست و اگزما ، تلخی دهان ، کاهش اشتها ، احساس تهوع ، احساس گزگز شدن بدن ، نبض تند.
تغذیه صفراوی ها : رژیم غذایی مناسب برای صفراویها غذاهائیست که سرد و تر باشند ، افراد صفراوی غالباً در اثر حجامت رنگ و رویی به مراتب روشنتر از قبل خواهند داشت ، اشتهای آنان با حجامت افزایش مییابد ، غذاهایی مانند کاهو ، ماهی ، لبنیات ، مرکبات ، ماءالشعیر و … برای صفراویها مفید است.

» علائم افراد دموی : پری رگ ها و پری نبض ، سر درد ، احساس سنگینی سر ، سرخی چشم ها ، دمل ، جوش ، خارش بدن ، خواب زیاد ، احساس کسالت ، خمیازه کشیدن ، احساس مزه شیرین در دهان ، خونریزی لثه یا بینی ، افزایش فشار خون.
تغذیه دموی ها : این افراد نباید در مصرف غذاهای گرمی زیاده روی کنند و بهتر است بصورت متعادل از غذاهای گرم و سرد استفاده کنند.
*$ MARJAN $* آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
بشناسیم؟, خلط, خود, در, را, سرد, سنتی, شخصیت, شما, شناسی, شناسی or سرد, طب, مزاج, مزاج؟, مزاجید, هستید, چگونه, گرم, یا

ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته
نحوه نمایش

UP/Down مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are غیر فعال
Pingbacks are غیر فعال
Refbacks are غیر فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
اگر جین پوش هستید بخوانید MOHAMMAD-94 سرگرمی 12 ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۲۸ بعد از ظهر
دنياي دانشجو هاي سيب زميني مزاج! ariany سرگرمی 2 ۲۸ دي ۱۳۸۸ ۱۲:۳۲ بعد از ظهر
شام مهمون من هستید! zizi متفرقه 15 ۹ آبان ۱۳۸۸ ۰۹:۵۰ قبل از ظهر


 

اکنون ساعت ۰۶:۰۹ قبل از ظهر برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4.5 می باشد.

استفاده از مطالب اين سايت به هر نحو ، منوط به قرار دادن نام و لینک نودهشتیا به صورت مستقیم (http://www.forum.98ia.com) می باشد .

تاپیک های پیشنهادی : با انجمن مشکل دارید؟ - اطلاعیه ها و اخبار سایت - قوانین انجمن

خاطره نویسی  - خلاصه رمان - یادداشت های تلخ نویس - دانلود کتاب و رمان

- تماس با ما - گروهها - فال حافظ - بایگانی - بالا