| |||
| | #1 (لینک مستقیم) | ||||||||
| کاربر نیمه حرفه ای ![]() تاریخ عضویت: تير ۱۳۹۰ تاریخ عضویت : تير ۱۳۹۰ محل سکونت: Tehran
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +23 امتیاز ![]() (((با نام خدا تایپ این کتاب رو شروع میکنم))) *** عــــالـــــم قــــــبـــــر *** تالیف:: حسین محرابی . مهدی فربودی نشر مباهله تعداد صفحات:180 رسول خدا حضرت محمد (ص) به امیر المومنین علی (ع) فرمودند: (ای علی شاد باش و مژده بده که برای شیعه تو نه حسرتی است وقت مردن و نه وحشتی در قبر و نه اندوهی در روز برانگیخته شدن.) تایپ از مجتبی ($Persian.boy$) در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )![]() برای نقد کتاب لطفا به روی عکس کلیک کنید: عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ![]() به میکرو بلاگ دنبالم کن خوش آمدید برای دیدن این نوشته ی مخفی کلیک کنید برای دیدن این نوشته ی مخفی کلیک کنید ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۸ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۱۱ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, *بی ستاره*, *راحيل*, -نازلی-, ..sHaMim.., .rima., 2MAS, abrak, Armaghan*, arnavaz, artenis, AUTORUN, AVESTA, blue star, chimeh, CountesSgoddesS, degeer, dokhijonob631, dream.star, faraz_90, farnaz58, fatima_59, honey_x, KaVo, man war, mina68, nazanin88, negin-joon, nina20, pakdel, roya2144, sahar sss, samihastam, take back love, Zanessa, ~ELAHE~, ~jOojoO.tAlA~, برادپیت, بی کس, خانم فسقلی, فرودو, مهسا گلی, نفس رادمنش, نگین, نی لو فر, نیلوفر دختر دریا, یگانه |
| | #2 (لینک مستقیم) | ||||||||
| کاربر نیمه حرفه ای ![]() تاریخ عضویت: تير ۱۳۹۰ تاریخ عضویت : تير ۱۳۹۰ محل سکونت: Tehran
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +22 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )مقدمه مولف یکی از چیزهایی که همه ما روزی به ان خواهیم رسیم و کسی را از ان گریزی نیست عالم قبر میباشد. بنابراین شناخت ان چیزهایی که در ان خانه برای ما میخواهند اتفاق بیافتند و انچه که در ان سرا به ان احتیاج است از ضروریات و اولویتهای دانستنیهای هر انسانی دانا و دور اندیش میباشد.ولی مشکل بزرگی که در بین است این است که با امدن مرگ و رفتن جان از بدن انسان قادر به سخن گفتن نمیباشد و بنابراین نمیتوان سوالاتی را که به ذهنمان میاید از مرده ای پرسید که مثلا در ان عالم چه دیده و چه شنیده و چه بر سر او امده و یا چه توصیه ای به انانی که زنده اند دارد و ایا دوست دارد دوباره به دنیا برگردد یا نه.... پس اگر ما نمیتوانیم به ان عالم برویم یا با مرده ای صحبت کنیم راه حل فهمیدن این جوابها چیست؟ پیغمبر مکرم اسلام و ائمه معصومین (ع) که جانشینان بر حق او از طرف خداوند هستند.بزرگترین دلسوزان انسان میباشند.که هیچ گاه بشریت را حتی در جزئی ترین کارها نیز رها نکرده و با دستورات نورانی خود اداب و احکام انها را بیان نموده اند چه برسد به اموری مانند مرگ و قبر و اخرت که سعادت و یا بدبختی انسانها در انها است. بنابراین بر ان شدیم تا با جمع اوری مجموعه ای کوچک در این موضوع قسمتی از ان دستورات پر گوهر و بخش بسیار ناچیزی از اوضاع ان عالم و ساکنان ان سرا و قوانین حاکم بر ان عالم را که در کلام بزرگان ما امده است ذکر کنیم که انشالله برای همه تذکری بوده و موجب سعی و تلاش بیشتر در راه خداوند جل و اعلا گردد. همچنین در این کلام از داستانهای مستند و اموزنده جهت روشنتر شدن موضوع و نیز جلوگیری از خستگی مخاطب استفاده گردیده است. در ضمن لازم به ذکر میباشد که با توجه به این که عالم قبر همان عالم برزخ میباشد علت نوشته شدن دو کتاب مجزا در این باب توجه بیشتری به احکام و اموری مانند تشییع جنازه .اداب کفن و دفن .شب اول قبر . وحشت و عذاب قبر و کاراهایی که برای جلوگیری از انها مفید است. میباشدبنابراین ممکن است خوانندگان محترمی که مجموعه هفت جلدی سرنوشت انسان را تهیه کرده باشند بعضیابا داستانها و یا نکات مشابه مواجه شوند. در پایان از همه برادران و خواهرانی که این کتاب را مطالعه میفرمایند از هر گونه نقص و اشتباه احتمالی که ممکن است در این کتاب ببینند چه در مرحله تالیف و چه در مراحل چاپی .معذرت خواهی میکنم و طلب حلالیت و التماس دعا دارم. عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۲ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, *بی ستاره*, *راحيل*, -نازلی-, .rima., abrak, Armaghan*, arnavaz, artenis, AVESTA, CountesSgoddesS, dokhijonob631, dream.star, faraz_90, farnaz58, fatima_59, jmala, mahsa222, man war, mina.zoroaster, mina68, mina73, negin-joon, pakdel, ronnin, roya2144, sahar sss, Zanessa, ~ELAHE~, ~jOojoO.tAlA~, بی کس, خانم الفا, خانم فسقلی, علی رضاایران, مهسا گلی, نگین, نی لو فر, نیلوفر دختر دریا, هوفریا, یگانه |
| | #3 (لینک مستقیم) | ||||||||
| مدیر بخش کتاب ![]() تاریخ عضویت: اسفند ۱۳۸۸ تاریخ عضویت : اسفند ۱۳۸۸ محل سکونت: Neverland
(View Stats)
تشکرها: 54,493
تشکر شده 92,927 بار در 7,710 پست
کتاب مورد علاقه : Pride & prejudice حالت من : | پست بسیار مفید : +8 امتیاز با تشکر لطفا شروع کتاب را در تاپیک زیر اعلام کنید آمارکتابهای در جریان سایت توضیحاتی راجع به کتاب، تعداد صفحات و نویسنده و سال چاپ حتما ذکر کنید . از فونت Tahoma و سايز 2 استفاده كنيد و در بین خط ها لطفا فاصله نندازید تا ساختن فایل PDF راحتتر باشه. کمتـر از 20 خط در هر پست قرار ندهید! برداشتن مطالب از این سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد! ممنون | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : |
| | #4 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +16 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )مقدمه کتاب جابر بن عبدالله انصاری از پیامبر اکرم (ص) نقل میکند که فرمودند:هنگامی که جنازه بدبخت و دشمن خدا در قبر گذاشته میشود خطاب به مردمی که او را دفن کرده اند می گوید : ای برادران من! ایا صدای مرا میشنوید؟ من به شما شکایت میکنم از انچه بر سر برادر بد بخت شما امد و مرا بدبخت و بیچاره کرد که شما از ان ها بپرهیزید و مثل من بدبخت نشوید. دشمن خدا.شیطان مرا گول زد وقسم خورد که نسبت به من ناصح (خیر خواه) است اما حقیقت را بر من پوشاند (و مرا به هلاکت انداخت). و شکایت میکنم از دنیای حیله گر که به من حیله و نیرنگ زد.وقتی من به او اطمینان پیدا کردم مرا تنها گذاشته و فرار کرد.و شکایت میکنم از دوستان ناباب و هواپرست که مرا مبتلا به گناه و معاصی کردند سپس از من بیزاری جسته و مرا خوار و ذلیل نمودند.و شکایت میکنم از فرزندانم که از انان حمایت کردم و ایشان رابر خود مقدم داشتم و از حلال و حرام هر چه در اوردم بر ایشان خرج کردم و انان مال مرا خوردند اما مرا تسلیم چنگال های مرگ و خاک سیاه کردند. و شکایت میکنم از مالم که حق خدا را از ان ندادم و همه را جمع کردم الان گریبان گیر من است و خودش نصیب دیگران و شکایت میکنم از خانه ام که ان همه زحمت کشیدم و ان را ساختم و اباد کردم الان غیر من در ان ساکن هستند و خود از ان محرومم و بی نصیب شدم و شکایت میکنم از طول اقامت در قبر که قبر صدا میزند::من خانه کرم ها هستم .من خانه ظلمت و تاریکی هستم .من خانه وحشت و اضطراب و دلهره هستم .من تنگ هستم .(من انیس و مونس ندارم . من فرش ندارم .من چراغ ندارم من......) و به من وعده اتش داده اند و من خوار و حقیر و پست شده ام و مورد غضب و خشم خداوند عزیز جبار قرار گرفته ام . اس افسوس بر من به خاطر ان کارهای ناروایی که در محضر خداوند انجام دادم . وای بر من از گریه های دراز مدت و با صدای بلند که خواهم داشت و هیچ شفیعی ندارم که به حرفم گوش کنند و مرا نجات دهد. و هیچ دوستی ندارم که بر من رحم کند. اگر یک بار دیگر به من مهلت داده شود و من به دنیا بر می گشتم کارهای نیک انجام میدادم و از مومنان میگشتم ولی هیهات و هیهات که دیگر بازگشتی نیست پس شما که در دنیا هستید تا فرصت باقی است و صدای حزین و غمناک مرا شنیدید و دست خالی و طول مسیر مرا دیدید و شنیدید به فکر ایید ان کاری را انجام میدهید و ان کاری را ترک کنید که اگر من دوباره به دنیا بر میگشتم ان را انجام میدادم. پس ای برادر و خواهر من هم اکنون که این نعمت بسیار با ارزش زندگی را در اختیار داری در راه بندگی خدا کوشش کن و قبل از اینکه دفتر عمر تو بسته شود با توبه و کسب معرفت و جبران گذشت رضایت پروردگارت را جلب کن که کسی که خداوند از او راضی باشد در دو دنیا سعادتمند خواهد بود. عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۲ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, *بی ستاره*, *راحيل*, -نازلی-, ..sHaMim.., abrak, alaa, Armaghan*, arnavaz, artenis, CountesSgoddesS, dokhijonob631, dream.star, eglantine-m96, faraz_90, farnaz58, honey_x, jmala, mahatb222, mahsa222, man war, mina.zoroaster, mina68, mina73, nazanin88, negin-joon, roya2144, sahar sss, Zanessa, ~ELAHE~, ~jOojoO.tAlA~, خانم فسقلی, سها19, علی رضاایران, مهسا گلی, نگین, نی لو فر, نیلوفر دختر دریا, هوفریا, یگانه |
| | #5 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +19 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )فصل اول وظیفه زندگان در قبال مردگان قبل از ان که زمان دفن و تشییع جنازه فرا رسد صاحبان عزا میبایست همانطور که مقررات قانونی خاک سپاری را تعقیب میکنند با حوصله و صبوری ولو اگر توام با گریه و زاری باشد وسایل مورد احتیاج دفن را مهیا نمایند مخصوصا کفن و لوازمی که به ان تعلق دارد و حتما میت به انها سفارشاتی داشته است زیرا اگر میت در زمان حیات از غافلان نبوده باشد برای خود کفن تهیه کرده است چنانچه امام صادق (ع) فرموده اند:: ((من کان کفنه فی بیته لم یکتب من الغافلین)) ((کسی که کفنش در خانه اش باشد از زمره غافلان نوشته نشود)) و بهتر است قبل از تشییع مقداری خاک رس تهیه کرده فردی متدین و معتقد بر ان هفتاد مرتبه ((ایه الکرسی))بخوانند و بدمند و ان را هنگام دفن زیر صورت میت بریزند. اگر تربت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) همراه باشد و عقیقی که بر ان اسامی ائمه معصمین (ع) نقش شده برای زیر زبان میت با خود بردارند وچه خوش است ادمی در ایام عزاداری حضرت سید الشهدا (ع) اشک هایش را با دستمال پاک و طیب و طاهر از گونه هایش برچیده و وصیت کند که ان دستمال را روی سینه اش گذارند. تعجیل در تشییع جنازه باید بدانیم احترام و بزرگداشت و توجه به میت این است که در تشییع او تاخیر روا نداشته بلکه به سفارش حضرت نبی اکرم (ص) تعجیل کنیم ولی متاسفانه در عصر ما امکان ان نیست که در هر زمانی که ادم تسلسم اراده الهی شد و جانن به جان افرین تسلیم کرد همان لحظه به خاک سپرده شود زیرا طی کردن مقررات اداری کفن و دفن مانع چنین وظیفه ای خواهد شدو بر خلاف دستور اسلام این امر مهم به تاخیر خواهد افتاد و در بعضی از محیط ها که مقررات اداری دست و پا گیر نیست خرافات اجازه نمیدهند مثلا میتی که در استانه غروب از دنیا رفته را در شب دفن نمیکنند! در صورتی که رسول اکرم می فرمایند: ((نباید کسی از شما رو ببینم که میتی از او در شب مرده باشد ولی تشییع او را به صبح اندازید و یا اگر روزه مرده باشد موکول به شب کنید برای مردگان خود به انتظار طلوع و غروب خورشید نباشید انان را به تعجیل به سوی خوابگاه هایشان ببرید خدا شما را رحمت کند)) چنانچه حضرت صدیقه طاهره فاطمه مظلومه ی شهیده و امیر المومنان حضرت علی (ع) در شب دفن شدند. هر چند امروزه مسئله تشییع جنازه با مشکلاتی توام شده و اکثر مردم از چنین فیضی محروم میباشند و اگر در مکانی وسیله اش هم فراهم گردد مردمانی هستند که با اطلاع یافتن از مرگ اشنایی تصمیم میگیرند فقط در مراسم ختم شرکت نمایند و به این ترتیب خود را از فیض تشییع محروم میسازد . در صورتی که در روایات ما ثواب بسیار زیادی برای تشییع کننگان ذکر گردیده است: حضرت موسی(ع) در مناجات خود با پروردگار عرض کرد: ((پروردگارا ثواب کسی که تشییع جنازه کرد چیست؟)) خطاب رسید:((فرشتگانی از فرشتگانم را بر او می گمارم که با داشتن پرچمهایی انان را از قبرهایشان تا روز حشر تشییع کنند.)) عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۳ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, *بی ستاره*, *راحيل*, -نازلی-, abrak, Armaghan*, arnavaz, artenis, CountesSgoddesS, dokhijonob631, dream.star, eglantine-m96, faraz_90, farnaz58, honey_x, jmala, mahatb222, mahsa222, man war, mina.zoroaster, mina73, nazanin88, negin-joon, pakdel, ronnin, roya2144, sahar sss, Zanessa, ~ELAHE~, ~jOojoO.tAlA~, خانم فسقلی, سها19, علی رضاایران, مهسا گلی, نگین, نی لو فر, نیلوفر دختر دریا, هوفریا, یگانه |
| | #6 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +17 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )مراسم تشییع بدون هیچ شرح و توضیحی به بیان ادابی که میباید برای میت مراعات شود میپردازیم:: اول:وقتی خبر مرگ اشنایی را شنیدی بدون این که فرصت را از دست بدهید خود را به مراسم تشییع برسانید که رسول خدا فرموده اند: ((چون به عروسی دعوت شدید به ارامی بروید که شما را به یاد دنیا میافکند و چون به تشییع جنازه دعوت شدید شتاب کنید که اخرت را به یاد شما میاورد.)) دوم: درباره اینکه پشت یا پیش جنازه در مراسم تشییع حرکت کنیم امام صادق(ع) فرمودند:(( المشی خلف الجنازه افضل من المشی بین یدیها )) راه رفتن پشت سر جنازه برتر از راه رفتن پیش روی جنازه میباشد. حضرت امام باقر (ع) فرموده اند: ((رسول خدا پشت سر جنازه ای راه می رفتند به ایشان عرض کردند:: یا رسول الله چرا در پشت سر جنازه راه میرید؟ فرمودند::فرشتگان را میبینم که از جلو میروند و ما متابعت ایشان میکنیم(به دنبال ایشان می رویم) مگر اینکه عارفی از تبار شیعیان را تشییع کنند که به فرموده امام صادق (ع) میباید جلوی جنازه اش راه رفت. سوم: اینکه حتما در تشییع جنازه پیاده راه بروید سوار بر وسیله ای نباشید زیرا رسول خدا همراه جنازه ای راه میرفتند یکی از اصحاب عرض کرد: یا رسول الله چرا سوار نمیشوید؟فرمودند:((من دوست ندارم سوار باشم در حالی که فرشتگان پیاده می روند)) و در جایی دیگر وقتی می بینند که گروهی پشت جنازه سواره تشییع می کنند. فرمودند: ((اینها شرم نمیکنند که دنبال جنازه رفیق خود سواره میروند واو را به این حال گزاشته اند.)) چهارم: ان گاه که در کنار جنازه ای قرار گرفتید که بر روی دوش تشییع کنندگان حمل می شود به ان فکر کنید که امام صادق (ع)به ابو صالح فرموده اند: (( وقتی جنازه ای را حمل کردی ان گونه فکر کن که تو مرده ای وتو را حمل میکنند گوئی که از پروردگارت خواستاری تو را به دنیا برگرداند و خدا نیز پذیرفته بنگر چه کار میکنی ؟ سپس فرمودند::((تعجب دارم از گروهی که پیشینیان انها حبس شده اند (و منتظرند) تا از پشت سر روندگان برسند. سپس ندای کوچیدن به گوششان بخورد(در حالی که) همه سر گرم بازی باشند)) پنجم:: اگر به تشییع جنازه ای برخورد کردید انگاه که چشمتان به جنازه افتاد حتی اگر ان شخص را نمی شناختید به دستور امام باقر (ع) بگویید:: ((الحمد لله الذی لم یجعلنی من السواد المخترم)) ((حمد و ستایش خدای را که مرا از جمله هلاک شدگان قرار نداد.)) و رسول خدا (ص) فرموده اند :: (( کسی که به استقبال جنازه ای رود یا جنازه ای را مشاهده کند بگوید:: ((الله اکبر. هذا ما وعدنا الله و رسوله و صدق الله و رسوله اللهم زدنا ایمانا و تسلیما. الحمدلله الذی تغزز بالقدره و قهر العباد بالموت لم یبق فی السماء ملک الا بکی رحمه لصوته)) ششم:: تنها به تشییع جنازه اکتفا نکرده بلکه هر گوشه تابوت را به دوش گرفته در حمل جنازه شریک باشید. امام صادق (ع) فرموده اند: (( هر که چهار گوشه تابوت را بگیرد خدای تعالی چهل گناه بزرگ او را می امرزد.)) هفتم::اگر در تشییع جنازه ای شرکت کردید و مشکل نداشتید تا زمان دفن میت صبر کنید که امام صادق (ع) می فرمایند : کسی که جنازه مومنی را تشییع کند (و صبر نماید) تا به خاک سپرده شود خدای تعالی هفتاد فرشته را مامور میسازد تا موقعی که برای حضور در موقف قیامت از قبر بیرون می اید او را تشییع و برای وی طلب امرزش نمایند.)) عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۳ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, *بی ستاره*, *راحيل*, -نازلی-, abrak, Armaghan*, arnavaz, artenis, CountesSgoddesS, dokhijonob631, dream.star, faraz_90, farnaz58, honey_x, jmala, mahatb222, mahsa222, mina.zoroaster, mina73, negin-joon, nina20, ronnin, roya2144, sahar sss, ~ELAHE~, ~jOojoO.tAlA~, خانم فسقلی, سها19, نگین, نی لو فر, نیلوفر دختر دریا, هوفریا, یگانه |
| | #7 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +15 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )ذکر در تشییع جنازه میدانیم بعضی از احکام عبادی اسلامی با اذکار و ادعیه های مخصوص به خود اغاز می شود.تکبیر های نماز فطر.پوشیدن احرام حج و ... تشییع جنازه نیز از جمله همان سنت های خاص است که با ذکری انجام میپذیرد چنان که پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:: ((اکثروا فی الجنازه قول لا اله الا الله)) در تشییع جنازه بسیار ((لا اله الا الله ))بگوئید. پاداش تشییع علاوه بر ثوابی که قبلا به ان اشاره کردیم در متون روائی اسلامی پاداش زیادی برای تششیع کنندگان ذکر گردیده است. برای مثال ازامیر المومنین حضرت علی (ع) روایت شده که فرمودند:: ((نخستین هدیه ای که در قبر به شخص مومن داده می شود این است که کسانی که جنازه ی او را تشییع کرده اند امرزیده می شوند.)) و کدام پاداش از این بالاتر که تشییع کننده با شرکت خود در مراسم خاکسپاری باعث دلجوئی بازماندگان او شود. غسل میت درباره ی علت غسل میت بدون این که به مقدمه ای متوسل شویم به کلام مبارک حضرت امام صادق (ع) اکتفا می کنیم که می فرمایند:: ((بدن مرده از پلیدی هائی که از رهگذر بیماری ها و امراض به او رسیده پاک و تطهیر می شود و انگاه که به دیدار فرشتگان و اهل اخرت می رود پاک است . و علت دیگرش این است.هنگامی که از پلیدی ای که از ان افریده شده (منی) جنب میگردد به همین منظور غسل داده میشود.)) اما در هنگام غسل دادن میت باید به نکاتی توجه نمود که در اینجا به طور خلاصه و فهرست وار به ان اشاره می کنیم: اول: باید در عریان کردن بدن میت بی پروائی نشود.امام صادق (ع) فرموده اند:: ((هر کس میتی را غسل دهد و او را پوشیده و پنهان دارد همانند روزی که از مادر متولد شده است از گناهان خود بیرون میشود.)) در این صورت همانطور که او را عریان میکنند میباید پوششی هم برای لااقل عورت او قرار دهند البته فدموده اند بهتر است از زانو تا ناف باشد. دوم::درباره ی این که چه کسی میت را غسل دهد. حضرت امیرالمومنین علی (ع) فرموده اند::((سزاوارترین مردم به میت او را غسل می دهد)) یا کسی که ولی میت به او اجازه میدهد تا به غسل میت اقدام کند و اگر مانند عصر ما کادر اداری غسال خانه ها مانع می شوند.اقوام یا نزدیکان میت او را غسل دهند. چون به فرموده ی رسول خدا میت می داند چه کسی او را می شوید و چه کسی او را کفن می کند و چه کسی او را به خاک می سپارد بهتر است اولین ظرف اب را اشنایی به روی میت بریزد و خوش است اشنایی که میت انتظار دیدارش را داشته اما فرشته ی مرگ امانش نداده است .اولین اب را روی میت بریزد و انگاه غسال مشغول شستشو شود و به دستور امام صادق (ع) بگوید:((رب عفوک عفوک)) پروردگارا عفو و بخشایش خود را به او برسان. (واین را نمیگوید) جز انکه خدا او را عفو فرماید. و هرگاه او را از پهلوئی به پهلوئی دیگر می غلطاند بگوید::((اللهم هذا عبدک المومن و قد اخرجت روحه منه فرقت بینهنا فعفوک عفوک عفوک)) سوم:: دستور داده اند هر کس میت مومنی را غسل میدهد ان چه خود به تنهایی دیده تا دفن میت به کسی خبر ندهد. عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۳ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, *بی ستاره*, -نازلی-, abrak, Armaghan*, arnavaz, artenis, CountesSgoddesS, dokhijonob631, dream.star, eglantine-m96, faraz_90, farnaz58, jmala, mahatb222, mahsa222, mina.zoroaster, mina73, negin-joon, nina20, pakdel, ronnin, roya2144, sahar sss, ~jOojoO.tAlA~, خانم فسقلی, سها19, نگین, نی لو فر, هوفریا, یگانه |
| | #8 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +12 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )اخرین دیدار کمتر بلکه به ندرت اتفاق افتاده است که نزدیکان میت تمایل نداشته باشند برای آخرین بار دیداری با عزیز از دست رفته خود داشته باشند و او را در آغوش گرفته و نبوسند، که چنین رفتاری را مانعی نیست زیرا نوشته اند رسول خدا (ص) پس از مرگ عثمان بن مظعون در حالی که اشک می ریختند او را می بوسیدند و یا در مورد دفن بدن مطهر و مقدس حضرت سید الشهدا(ع) نوشته اند امام سجاد (ع) در حالی که شدیدا گریه میکردند خویش را روی بدن امام انداخته و او را میبوسیدن و میبوییدند. حنوط سنت بوده است پس از اتمام مراسم غسل قبل از کفن نمودن میت مواضع سجده او را با کافر تازه (نه کهنه بی بو) حنوط کنند از امام صادق (ع) روایت شده است که ((وقتی غسل دهنده از غسل میت فارغ شد او را با جامه ای خشک کنند و کافر و حنوط در مواضع سجود او یعنی پیشانی بینی دو کف دست دو زانو و پاهایش بگذارند و مقداری از آن را در گوش ها چشم ها دهان و (اگر مرد است) رو ریش و سینه اش بگذارد . کفن آخرین لباسی است که آدمی خودش قبل از مردن یا دیگری بعد از مرگش از لباس های دنیا تهیه میکند.وچه زیباست قسمتی از سه پاره ی کفن را قبل از مرگ تهیه نموده در آن نماز گذارده و قرآن بخواند و ختم صلوات بردارد.و دعای توسل و زیارت عاشورا بخواند .و اگر سعادت نصیبش گردید روزه عاشورا بر منبری که روضه خوانان سالخورده از تبار سادات ذکر مصائب اهل بیت (ع) را مینمایند انداخته سپس با همان کفن آب ندیده او را کفن کنند. چنان که امام صادق(ع) میفرمایند: ((پدرم مرا وصیت کرد که او را در سه جامه کفن کنم یکی از آنها رداء رواجبره بود که در آن نماز جمهه میخوانند. و در مورد قطعه های کفن به آنچه علی ابن ابیطالب (ع) پیکر مطهر و مقدس نبی اکرم (ص) کغن نموده اند تاسی کرده اند که سه جامه بوده است و لذا امروز کفن از سه پارچه لنگ و پیراهن و سرتاسری تهیه میکنند . در تهیه کفن به چند موضوع میباید توجه داشت: اولین و مهمترین نکته این است که کفن باید از پول حلال تهیه شده باشد یعنی علاوه بر اینکه آن پول باید از در آمد حلال به دست آمده باشد باید خمس آن پول نیز داده شده باشد . چنان که امام باقر (ع) فرموده اند : ((من اشتری شیئا من الخمس لم یعذره الله اشتری ما لا یحل له)) ((هر کس از مالی (که خمس آن داده نشده) چیزی بخرد عذر وی در پیشگاه خدا پذیرفته نخواهد شد زیرا او مالی را خریده که برای او حلال نبوده است)) نکته دوم در باره رنگ کفن است همان طور که ملاحظه میکنید و دیده اید رنگ کفن سفید است و در بعضی از موارد از پارچه های دستبافت سنتی قدیمی تهیه کرده اند که تقریبا شکری رنگ یا کمی روشنتر میباشد و دیده نشده که غیر از این رنگ ها مورد استفاده قرار گیرد. ولی رسول خدا (ص) عمویه بزرگوارشان شهیدشان حضرت حمزه (ع) را در پارچه ای سیاه رنگ کفن کردن و نیز حضرت ابا عبدالله الحسین سید الشهدا (ع) ((اسامه بن زید)) در بردی سرخ رنگ کفن کردند. عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۴ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| | #9 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +11 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )نماز میت از جمله واجباتی است که باید در حق میت مسلمانان مراعات شود و رسول خدا (ص) فرموده اند : (( لا تدعوا احدا من امتی بلا صلاه)) ((هیچ یک از امتم را بدون نماز گذاردن دفن نکنید.)) و زمانی اقامه ان به طلوع و غروب خورشید بستگی پیدا نمیکند ولی انچه قابل توجه میباشد این است که امام رضا (ع) می فرمایند:: ((بر مومن با پنج تکبیر نماز بخوانید و اگر مناطق است چهار تکبیر گفته شود زیرا ملایت را نپذیرفته)) و فرموده اند:(( علت این که پنج تکبیر بر میت گفته می شود ان است که خداوند پنج فریضه را بر مردمان واجب گردانیده است: نماز زکات روزه حج و ولایت.و خداوند متعال برای میت بدل از هر فریضه تکبیری مقرر فرموده است.)) پس نمیشود به بهانه شرب خمر و زانی و سارق بودن نماز میت را از میتی ساقط کرد. چنان که وقتی ((هشام بن حکم)) در این باره از امام صادق (ع) سوال سوال می کند که اگر شراب خوار و زانی و دزد بمیرند می شود بر انها نماز خواند؟ حضرت در جواب فرمودند:((هر کس از اهل قبله (مسلمان) بمیرد بر وی نماز بگذار و حسابش با خداست.)) موضوع مهمی که می باید به ان اشاره نمود این است که رسول خدا (ص) می فرمایند :(( اگر سه صف در نماز میت تشکیل شود میت امرزیده گردد. و از کرم خداوند کریم تعجبی نیست که چطور به بهانه های مختلف از سر تقصیرات ادمی می گذرد . و با این کیفیت از مروت به دور است انان که در تشییع جنازه شرکت نموده اند به نماز میت حاظر نشوند بلکه باید مشایعت کنندگان جنازه مدت زمانی که انتظار میت خود را میکشند در نماز میت جنازه های دیگران نیز شرکت کنند تا حد نصاب صفوف نماز به سه صف برسد و ان میت نیز اگر گناه صغیره ای در دفتر اعمالش دارد بخشوده شود. کندن قبر امروزه اگر در شهرهای بزرگ کار کندن قبور به کارگران که برای این کار به استخدام در امده اند خلاصه شده است ولی هنوز در همین شهرهای بزرگ و کوچک مردمانی هستند که کندن قبر را نوعی وظیفه شرعی میدانند که حکم واجب کفائی را دارد و معتقدند مومن بایستی در زمان حیاتش چندین قبر حفر کند. رسول خدا (ص) نیز فرموده اند::((هر کس برای رضای خدا برای مسلمانی قبری بکند خدا او را بر اتش حرام کند و او را در خانه بهشتی جای دهد واو را وارد حوض فرماید که به شماره ستارگان جام ها در کنار دارد.)) و امام صادق (ع) فرموده اند : (( هر کس مومنی را کفن کند همچنان است که تا روز قیامت ضامن پوشاک وی شده و هر که برای مومنی قبر بکند چنان است که او را تا قیامت در خانه ای مناسب و موافق جای داده باشد.)) با این دو کلام مبارک به جاست حتی اگر گور کنی را برای کندن قبری مامور یا اجیر کرده اند در کندن قبر به او کمک کنند تا از ثواب و اجر سنت اسلامی محروم نمانند. عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۴ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| تشکر شده توسط : | !@farimah, * Lovely Girl *, *mikhak*, -نازلی-, abrak, Armaghan*, artenis, blue star, CountesSgoddesS, dokhijonob631, dream.star, eglantine-m96, faraz_90, farnaz58, jmala, mahatb222, mahsa222, mina73, negin-joon, pakdel, roya2144, sahar sss, ~ELAHE~, ~jOojoO.tAlA~, خانم الفا, خانم فسقلی, نگین, نی لو فر, هوفریا |
| | #10 (لینک مستقیم) | ||||||||
(View Stats)
کتاب مورد علاقه : زبان انگلیسی.عالم قبر حالت من : | پست بسیار مفید : +12 امتیاز در صورت علاقه به این کتاب خواستار مثبت هستیم( اگه دوست داشتید )بر دوش همراهان به سوی خانه ابدی بعد از اقامه نماز بر جسدی که تسلیم اراده خدا شده است مشایعت کنندگان تابوت را بلند کرده تا بر دوش گیرند و او را به سوی خانه ی قبر حمل نمایند. رسول خدا (ص)میفرمایند :زمانی که بدن میت را از زمین بردارند روح میت بر تابوت قرار گیرد و با تشیع کنندگان خود سخن گوید و چنین ندا مینمایند: ((ای خانواده من و ای فرزندان من دنیا با شما بازی نکند چنان که با من بازی کرد وفریبم داد و از حلال و حرام جمع نمودم و برای غیر خود قرار دادم.لذت ان مالها برای دیگران است و حساب روز میقات ان مال من میباشد .و بترسید از انچه بر سر من امده است.)) ولی چه سود که بر اثر تعلق به دنیا و غرق لذائذ فانی ان بودن از شنیدن انچه می گوید عاجزیم و این محرومیت به میزان خود باختگی ماست. و به جز ان عده که مزه مرگ اختیاری را چشیده اند و چشم و گوش برزخی دارند هیچ کس از تشییع کنندگان نه قدرت دیدن التهاب میت را دارند و نه دارای گوشی هستند که ان همه ضجه و تضرع را بشنوند...... چه کسی و چگونه برای دفن برود؟ در همین که میت را دور از خانه اش از دوش بر زمین می گذارند تا از هول و هراسش کاسته شود به دو موضوع می باید توجه داشت و این اداب را رعایت کرد: اول: به فرموده امام صادق(ع) پسر می تواند داخل قبر خویش گردد ولی نباید پدر وارد قبر فرزندش شود. دیگر این که چه کسی حق ورود بر قبر زن را برای انجام مراسم تدفین دارد؟ فرموده اند::(( شوهر سزاوار تر از دیگران به زن خود می باشد تا او را در قبرش بگذارد.))و اگر به جهاتی برای شوهر امکان مراسم تدفین نبود یا زن شوهر نداشت امیر المومنین (ع) فرموده اند::(( داخل قبر زن نشود مگر کسی که رد حال حیات و زندگانیش او را دیده باشد.))به این معنا که کسانی که به او محرم بودند مانند خواهر زاده برادر زاده برادر عمو دائی میتوانند داخل قبر شده مراسم تدفین را به تمام رسانند. دوم:: کسی که می باید برای انجام واجبات امور تدفین داخل قبر شود نخست با طهارت باشد سر برهنه دکمه های لباس خود را باز کند ردا و کفش خود را کنده سپس داخل قبر شود زیرا رسول خدا (ص) به چنین سنتی دستور داده اند. سوم::از محدث بزرگ شیخ صدوق (ره) از پدرشان علی بن حسین قمی (ره) میگوید :((هنگامی که در قبر رفتی تا مرده ای را گرفته و در گور قرار دهی سوره های حمد و ناس و فلق و ایه الکرسی را بخوان.)) چه خوش است خواندن زیارت عاشورا در قبر که بزرگان به این سنت توجه اکید داشته اند و خوشبختانه بعضا مراعات هم می شود. چهارم::در همین اوقات که به تلاوت قران یا زیارت عاشورا اشتغال دارند به فرموده ی امام صادق (ع) برای میت بالشی از خاک فراهم اورده تا سر میت به زیر نیفتد و بهتر است خاکی که بر ان هفتاد ایه الکرسی خوانده شده است زیر صورتش بریزند. پنجم::سپس به تبعیت از پیامبر خدا (ص) که سه مشت خاک در قبر می پاشیدند از خاک های گور که بیرون ریخته شده است برداشته در حالی که می گوید: ((الهم ایمانا بک و تصدیقا لرسلک و ایقانا ببعثک هذا ما و عدالله و رسوله و صدق الله و رسوله)) خاک را بر قبر بپاشید که فرموده اند :: ((به اندازه هر ذره ای از خاک حسنه دارد)) چنانکه امیر المومنین حضرت علی (ع) اینچنین می فرموند. ششم:: وقتی از این امور فارغ گشت به صلوات اسغفار مشغول باشد که دارای فیوضات غیر قابل وصف می باشد. می باید از کسانی که در جوار و نزدیک میت ایستاده اند تقاضا کرد هر کدام به دعائی یا ذکری مشغول باشند و از پرداختن به امور دنیا یا کلماتی که گویای خاطره ی خوشی از میت نباشد اجتناب نمایند. عالم قبر | حسین محرابی . مهدی فربودی | معرفی و نقد کتاب ویرایش توسط $Persian.boy$ : ۱۴ شهريور ۱۳۹۰ در ساعت ۱۲:۰۵ بعد از ظهر | ||||||||
| |
| علاقه مندی ها (Bookmarks) |
| برچسب ها |
| تایپ, حسین, عالم, فربودی, قبر, محرابی, مهدی |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | |
| |