بازگشت   نودهشتیا > آموزش > آموزش های متفرقه > آشپزی و شیرینی پزی

 
 تبلیغات 
عصر پادشاهان
ارسال موضوع جدید  پاسخ
 
ابزارهای موضوع جستجو در موضوع نحوه نمایش
قدیمی ۲۲ اسفند ۱۳۸۸, ۰۹:۱۱ قبل از ظهر   #1 (لینک مستقیم)
همکار بازنشسته
 
2012 آواتار ها
 
پست معمولی  +2 امتیاز     
پیش فرض طرز تهیه شامی لپه

شامی لپه یا شامی پوك


شامی همان شبه كتلتهای حلقهای شكل خوشمزهای است كه با انواع و اقسام موادافزودنی به گوشت و همچنین روشهای گوناگون پخته میشود.
ولی نكته جالب این است كه در همه آنها فرم دایرهای شكل سوراخدار حفظ شده است. در واقع همین سوراخ باعث مغز پختتر شدن شامی و بهتر سرخ شدن آن در روغن میشود. این غذای مقوی اگرچه شامی نام دارد ولی شما میتوانید آن را بهعنوان ناهاری مفصل هم میل كنید.

مواد لازم برای حدود 30 عدد شامی:
- گوشت ران گوسفند (بدون چربی)، یك كیلوگرم
- لپه، یك كیلوگرم
- تخممرغ، 7 عدد
- زعفران ساییده شده، یك قاشق چایخوری
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نمك و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:
1 - ابتدا گوشت را پاك كرده، بعد از تكهتكه كردن بشویید و در یك قابلمه متوسط بریزید. سپس پیاز را پوست كنده، بهصورت درشت خرد كنید.
حالا پیاز را همراه مقداری آب و كمی نمك داخل گوشت بریزید و بگذارید گوشت پخته و آب آن تمام شود.
2 - در این فاصله، لپهها را پاك كرده، بعد از شستشو در قابلمه دیگری بریزید و مقداری آب و نمك و زردچوبه به آن اضافه كنید. سپس قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و صبر كنید تا لپه بپزد.
فقط توجه داشته باشید آب لپه نباید خیلی زیاد باشد؛ ضمنا حرارتدادن را تا زمانی ادامه دهید كه علاوهبر پختن لپه، آب آن نیز جذب لپه شود.
نكته: با توجه به اینكه قرار است لپهها را پس از این چرخ كنید، خیلی نگران له شدن لپهها نباشید.
3 - بعد از آنكه گوشت پخته شده و آب آن هم كشیده شد، آن را چرخ كنید. در این مرحله فقط یكبار چرخ كردن كافی است.
حالا این بار گوشت چرخ شده را به همراه لپه دوباره داخل چرخ گوشت بریزید و باز هم آنها را چرخ كنید. مخلوط گوشت و لپه را كنار بگذارید و اجازه دهید سرد شود.
4 - یك كاسه گود آماده كرده، تخممرغها را در آن بشكنید، سپس زعفران را نیز در یك یا 2 قاشق سوپخوری آب جوش حل كرده، همراه مقداری نمك و فلفل به تخممرغ اضافه كنید و كمی با قاشق هم بزنید.
نكته: در صورتی كه میخواهید شامی شما پوك شود، میتوانید مقدار یك قاشق چایخوری جوششیرین را در كمی آب سرد حل كنید و در این مرحله به مخلوط تخممرغی بیفزایید.
5 - مخلوط تخممرغی را به مایه گوشت و لپه چرخ شده افزوده، با دست مواد را خوب ورز دهید.
حالا در یك تابه گود مقدار زیادی روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. در این فاصله، مقداری – به اندازه كمی بزرگتر از یك تخممرغ – از مخلوط گوشتی را بردارید و بعد از گلوله كردن، با فشار روی یك دست بهصورت گرد پهن كنید، سپس با انگشت دست مقابل، سوراخی درست در میان این دایره گوشتی ایجاد كنید.
شامی را با احتیاط داخل روغن داغ شده قرار دهید و بقیه مواد را هم بههمین صورت آماده كنید.
وقتی یك طرف شامیها سرخ شدند آنها را با كفگیر برگردانده، طرف دیگر را نیز سرخ كنید.
6 - بعد از آنكه هر یك از شامیها سرخ شدند، آنها را در سبدی فلزی بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود.
نكته 1: در صورتی كه مشكل چربی خون دارید و میخواهید مقدار بیشتری از روغن شامیها گرفته شود، از دستمال كاغذی حولهای آشپزخانه استفاده كنید، به این ترتیب كه كف سبد را با دستمال بپوشانید، سپس شامیها را روی دستمال قرار دهید.
نكته 2: اگر شامیها در روغن وا برود، به این معناست كه مایه آن به تخممرغ بیشتری نیاز دارد و برعكس اگر احساس میكنید مایه شامی شل شده است با اضافه كردن یك قاشق آرد نخودچی، آن را سفتتر كنید.



خوار نمودن هر آيين و نژادي به کوچک شدن خود ما خواهد انجاميد . «ارد بزرگ»





2012 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :

تبلیغات

دانلود

قدیمی ۲۹ فروردين ۱۳۹۱, ۰۱:۱۰ قبل از ظهر   #2 (لینک مستقیم)
کاربر حرفه ای
 
ܓܨ سارا ܓܨ آواتار ها
 
پست معمولی  +1 امتیاز     
پیش فرض طرز تهیه شامی لپه




مواد لازم:

گوشت قلیه شده / چرخ کرده ......... 400 گرم
لپه ......................................... یک و نیم پیمانه ( 300 گرم)
پیاز ........................................ 1 عدد رنده شده اگر گوشت قلیه باشد 2 پیاز
تخم مرغ ................................. 2 عدد
زرد چوبه و نمک و فلفل.................به میزان لازم
زعفران دم کرده ......................... یک قاشق چای خوری
بکینگ پودر .............................. در صورت تمایل
روغن
******
طرز تهیه:
اگر گوشت قلیه شده باشد ( قلیه های 2 سانتی متری) آن را با پیاز و زردچوبه پخته و خوب می کوبیم.
******

******

در صورتی که از گوشت چرخ کرده استفاده کنیم نیازی به پختن ندارد.
لپه ها را پخته و آب آنها را می گیریم.آنها را کوبیده و با گوشت ، زرد چوبه ،نمک ،فلفل ،تخم مرغ و کمی زعفران خوب مخلوط می کنیم.
******

******

******

******
در صورت تمایل کمی بکینگ پودر به آن اضافه می کنیم.آنها را در کف دست پهن می کنیم و در روغن داغ سرخ می کنیم.
******







 برای دیدن این نوشته ی مخفی کلیک کنید

ܓܨ سارا ܓܨ آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
تشکر شده توسط :
پاسخ

علاقه مندی ها (Bookmarks)

برچسب ها
تهیه, شامی, طرز, لپه

ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته
نحوه نمایش

UP/Down مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are غیر فعال
Pingbacks are غیر فعال
Refbacks are غیر فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
طرز تهیه چند نوع سس 2012 آشپزی و شیرینی پزی 2 ۲۹ آبان ۱۳۹۲ ۰۴:۰۵ بعد از ظهر
طرز تهیه چند غذا با قارچ 2012 آشپزی و شیرینی پزی 7 ۱۱ آبان ۱۳۹۲ ۰۸:۵۷ بعد از ظهر
طرز تهیه کیک ژله ای 2012 آشپزی و شیرینی پزی 4 ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ۰۲:۵۷ قبل از ظهر
طرز تهیه گوش فیل 2012 آشپزی و شیرینی پزی 3 ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۵۶ بعد از ظهر
طرز تهیه عسل (عکس طنز) parii متفرقه 3 ۱۶ شهريور ۱۳۸۸ ۰۳:۵۶ بعد از ظهر


 

اکنون ساعت ۰۳:۳۸ بعد از ظهر برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4.5 می باشد.

استفاده از مطالب اين سايت به هر نحو ، منوط به قرار دادن نام و لینک نودهشتیا به صورت مستقیم (http://www.forum.98ia.com) می باشد .

تاپیک های پیشنهادی : با انجمن مشکل دارید؟ - اطلاعیه ها و اخبار سایت - قوانین انجمن

خاطره نویسی  - خلاصه رمان - یادداشت های تلخ نویس - دانلود کتاب و رمان

- تماس با ما - گروهها - فال حافظ - بایگانی - بالا